Βόλεϊ: Αλμα τίτλου Παναθηναϊκού

Βόλεϊ: Αλμα τίτλου Παναθηναϊκού

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο πειστικό βήμα για να κατακτήσει πρωτάθλημα Ελλάδος ύστερα από 14 χρόνια έκανε η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν σα να μην είχε υπάρξει η καραντίνα και νίκησαν τον Ολυμπιακό με 3-0 στου Ρέντη (τα σετ: 19-25, 22-25, 19-25), πετυχαίνοντας την τρίτη φετινή νίκη τους στο κλειστό του Ολυμπιακού. Ο δεύτερος αγώνας της σειράς των τελικών είναι την προσεχή Κυριακή, στον Αγιο Θωμά κι αν το «τριφύλλι» επικρατήσει ξανά θα κατακτήσει το τρόπαιο.  

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ήταν η πρωταγωνίστρια σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Από τα πρώτα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο ταραφλέξ του «Μελίνα Μερκούρη» με στόχο να «μπλοκάρουν» τα καλά σημεία του αντιπάλου τους, και τα κατάφεραν. Οι «Πειραιώτες» με εμφανή αδυναμία στην υποδοχή δεν μπορούσαν να απαντήσουν στα εντυπωσιακά σερβίς των αντιπάλων τους, ενώ ο τραυματισμός του Φίνγκερ στο δεύτερο σετ (πάτησε στο πόδι του Τσάτσιτς, υπέστη διάστρεμμα και είναι άγνωστο εάν θα προλάβει να αγωνιστεί στο δεύτερο παιχνίδι των τελικών) τους αποδυνάμωσε. Ο νεαρός Αλέξανδρος Ράπτης έδειξε, για άλλη μία φορά, ότι αποτελεί σπουδαία μονάδα για το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ καθώς ήταν από τους κορυφαίους του παιχνιδιού.

Στο πρώτο σετ, οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά μέχρι το 17-18. Σε εκείνο σημείο οι «πράσινοι» χάλασαν την υποδοχή των αντιπάλων τους και έκαναν το 1-0. Το προβάδισμα έδωσε στους φιλοξενούμενους ψυχολογικό πλεονέκτημα. Παρά το πολύ καλό παιχνίδι του Ασπιώτη, ο Παναθηναϊκός με τα εντυπωσιακά σερβίς του Ρανγκέλ κατέκτησε και το δεύτερο σετ.

Στο τρίτο σετ, όπως και στα δύο προηγούμενα, οι δύο ομάδες βρίσκονταν πολύ κοντά μέχρι και τα μισά. Σε εκείνο το σημείο, ο Αλέξανδρος Ράπτης με τέσσερις πόντους έκανε το 20-16. Οι «Πειραιώτες» ακολούθησαν μέχρι το 19-22 αλλά οι Γιάκομπσεν και Ράνγκελ ήταν αυτοί που έβαλαν την τελευταία… σφραγίδα στη νίκη του ΠΑΟ.

Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 3 άσους, 32 επιθέσεις, 4 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού από 5 άσους, 40 επιθέσεις, 13 μπλοκ και 17 λάθη αντιπάλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή