ΚΑΘΕ MEPA KYPIAKH

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Σίδνεϊ και κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τους δημοσιογράφους, η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου ζήτησε να μάθει ποιο θεωρούμε μεγαλύτερο πρόβλημα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Τότε, με την εμπειρία που είχαμε αποκομήσει από την παραμονή μας στο Σίδνεϊ, της απαντήσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη: οι εθελοντές. Δεν γνωρίζουμε αν η πρόεδρος του «Αθήνα 2004» το πίστευε εκείνη τη στιγμή, όμως συμφώνησε.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά και άλλα τόσα πριν από την ημέρα των Αγώνων, ο Οργανισμός ξεκίνησε την ουσιαστική ενημέρωση του κοινού γι’ αυτήν τη μεγάλη πρόταση. Εντός του χρονοδιαγράμματος, δηλώνει η κ. Αγγελοπούλου. Εντός χρονικά, εκτός όμως ελληνικής νοοτροπίας θα συμληρώναμε. Διότι είναι γνωστό ότι άλλη η ιδιοσυγκρασία του Αυστραλού και του Αμερικανού και άλλη του Ελληνα.

Αλήθεια, μπορεί να μας πει κάποιος από τον «Αθήνα 2004» πώς θα πείσουνε τον κόσμο να δουλέψει τζάμπα, όταν μαθαίνει ότι τα δισεκατομμύρια (σε δραχμές) ρέουν στον Οργανισμό;

Εάν δεν πείσουν πρώτα οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι ότι οι μισθοί τους είναι «λογικοί», βάσει της προσφοράς τους, και όχι «εξωπραγματικοί», τότε πολύ δύσκολα θα βρεθούν 60.000 Ελληνες να δουλέψουν μόνο για τη… δόξα. Οχι πως οι Ελληνες δεν αγαπάνε την πατρίδα τους και δεν θέλουν την επιτυχία των Αγώνων. Ομως θα πρέπει πρώτα οι καθ’ ύλην αρμόδιοι να δώσουν το καλό παράδειγμα. Γιατί όταν φτάσει η ώρα που θα μετρούν τους εθελοντές, θα βρεθούν προ απροόπτου.

Ας μην ξεχνούν ότι: για να φτάσουμε στον ιδανικό αριθμό των εξήντα χιλιάδων εθελοντών, θα πρέπει να προσφερθούν τουλάχιστον διπλάσιοι, εκ των οποίων θα επιλεγούν οι κατάλληλοι, ώστε αφού εκπαιδευθούν, θα στελεχώσουν τις διάφορες υπηρεσίες.

Ο αριθμός δεν είναι εξωπραγματικός και μπορεί να επιτευχθεί. Ομως, όχι με ευχολόγια και παροτρύνσεις στον πατριωτισμό του κόσμου. Από αυτόν έχει αποδείξει ο ελληνικός λαός ότι έχει και του περισσεύει. Ομως, γνωρίζει άλλο τόσο ότι κάθε φορά που κάποιος τον καλεί να κάνει το καθήκον του, κάτι έχει να κερδίσει από τη δική του θυσία.

Συμπερασματικά: Αν οι κυρίες και οι κύριοι του «2004» δείξουν πρώτα αυτοί τη θέλησή τους για προσφορά, αν αποδείξουν ότι είναι άξιοι του μισθού τους, να είναι σίγουροι ότι ο απλός λαός θα τρέξει να τους συμπαρασταθεί. Αλλιώς εθελοτυφλούν… εθελοντικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή