Superleague: Ανατροπή σκηνικού από CAS

Superleague: Ανατροπή σκηνικού από CAS

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηχηρή δικαίωση των θέσεων του ΠΑΟΚ και ανατροπή του σκηνικού στη βαθμολογία προκύπτει από την απόφαση του CAS στο θέμα της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης! Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης αποφάσισε να επιστραφούν στον ΠΑΟΚ οι 7 βαθμοί της τιμωρίας του και παρήγγειλε νέα εκδίκαση από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, με την επισήμανση ότι οφείλει να μπει στην ουσία της υπόθεσης χωρίς δέσμευση από το πόρισμα της ΕΕΑ. Η απόφαση δικαιώνει τη θέση του ΠΑΟΚ, ο οποίος υποστήριζε ότι δεν έπρεπε να του επιβληθεί καμία ποινή και ότι δεν ήταν δεσμευτική η γνωμοδότηση-απόφαση της ΕΕΑ. Διάδικος στην υπόθεση ήταν και ο Ολυμπιακός, οι θέσεις του οποίου (υποβιβασμός ΠΑΟΚ-Ξάνθης, δεσμευτική η θέση της ΕΕΑ) απορρίφθηκαν από το CAS.

Η απόφαση βγήκε σε χρόνο-ρεκόρ 5 ημερών και επιβεβαίωσε την πληροφόρηση ότι τα μέλη του CAS επεξεργάζονταν από καιρό τα νομικά δεδομένα για να προλάβουν το τέλος του πρωταθλήματος. Η υπόθεση επιστρέφει στην ελληνική αθλητική Δικαιοσύνη, η οποία υποχρεούται να την εξετάσει από μηδενική βάση. Οποια απόφαση κι αν πάρει η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, μπορεί να προσβληθεί εκ νέου στο CAS από τη θιγόμενη πλευρά, διατηρώντας επί της ουσίας την εκκρεμότητα και μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Είναι όμως ισχυρό χαρτί για τον ΠΑΟΚ η επιστροφή των 7 βαθμών που τον επαναφέρουν πλέον στη 2η θέση και στο +3 από την ΑΕΚ, με 68 βαθμούς έναντι 65.

«Μια γνωμοδότηση ενός οργάνου αποτελούμενο, μεταξύ άλλων, από τον κουμπάρο του υφυπουργού Αθλητισμού, τον συνεργάτη του μάρτυρα υπεράσπισης του Ολυμπιακού και “λειτουργών” όπως η κ. Μαρούπα και ο κ. Αρκούδης, δεν μπορεί να δεσμεύει μία σειρά τακτικών δικαστών. Οσοι αποφάσισαν περί του αντιθέτου οφείλουν σήμερα κιόλας να παραιτηθούν, όχι μόνο γιατί παρότρυναν τον διασυρμό του ονόματος του ΠΑΟΚ, αλλά και γιατί συνέβαλαν στον ντροπιασμό της ελληνικής Δικαιοσύνης στα μάτια του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου» τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με την ΠΑΕ Ολυμπιακός να εκφράζει διαφορετική άποψη, σύμφωνα με ανάρτηση του διευθυντή επικοινωνίας της, Νίκου Γαβαλά, που τονίζει μεταξύ άλλων: «Για την ορθή ενημέρωση των φιλάθλων θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως το CAS δέχθηκε μερικώς και τις δύο εφέσεις. Είμαστε σε αναμονή του σκεπτικού της απόφασης του CAS που πρέπει να βγει πριν από την εκδίκαση της Επιτροπής Εφέσεων. Στην παρούσα φάση, κανείς δεν αθωώθηκε ούτε το CAS ακύρωσε την απόφαση ΕΕΑ που διαπίστωσε την πολυϊδιοκτησία».

Η Ξάνθη

Η θέση της ΠΑΕ Ξάνθης ήταν λακωνική: «ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ. ΤΕΛΟΣ»! Η ακριτική ομάδα δεν ήταν διάδικος στο CAS και σε πρώτη φάση δεν της επιστρέφονται οι 7 βαθμοί, κάτι που είναι πολύ πιθανό να συμβεί, καθώς η υπόθεση θα εκδικαστεί χωρίς δεσμεύσεις από τις προηγούμενες αποφάσεις. Η Ξάνθη χάνει πάντως σίγουρα τους 5 βαθμούς λόγω μη ενημέρωσης της ΕΕΑ για την αλλαγή στη μετοχική της σύνθεση κι αν της επιστραφούν οι 7 βαθμοί εξασφαλίζει οριστικά την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα, αφήνοντας Πανιώνιο και Παναιτωλικό να διεκδικήσουν απόψε το ποιος θα πάει σε μπαράζ και ποιος θα υποβιβαστεί άμεσα.

Με τα νέα δεδομένα στα πλέι οφ τα δύο αυριανά ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ και Ολυμπιακός -ΠΑΟΚ αποκτούν άλλη βαρύτητα, τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της περιόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή