Οι Ολυμπιονίκες Μάντης – Καγιαλής χάραξαν ρότα διάκρισης στο Ράλλυ Αιγαίου

Οι Ολυμπιονίκες Μάντης – Καγιαλής χάραξαν ρότα διάκρισης στο Ράλλυ Αιγαίου

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτές τις ημέρες, οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, υπό κανονικές συνθήκες, θα μετρούσαν τις… ώρες για την εκκίνηση των Ολυμπιακών Αγώνων. Η πανδημία του νέου κορωνοϊου όμως, ακύρωσε προς το παρόν τα σχέδιά τους, αλλά δεν κατάφερε να τους «δέσει» στη στεριά.

Οι Ολυμπιονίκες μας αγωνίζονται στο «57ο Ράλλυ Αιγαίου», και ύστερα από δύο κούρσες, βρίσκονται στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. Ο συναγωνισμός είναι έντονος καθώς σε απόσταση μόλις ένα βαθμό από το γαλανόλευκο «Velos» βρίσκονται το «Bullet» και το «Optimum 3 –  Samos Steamship», κάτι που κάνει τη συνέχεια του αγώνα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Οι Ολυμπιονίκες Μάντης – Καγιαλής χάραξαν ρότα διάκρισης στο Ράλλυ Αιγαίου-1

Οι δύο επόμενες κούρσες του ιστορικού θεσμού του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης θα διεξαχθούν στις 18 και 19 Ιουλίου. 

Η, σχεδόν, 130 ν.μ. διαδρομή είχε βαθμολογική πόρτα στο Σταυρονήσι, και ύστερα τα σκάφη συνέχισαν για Σούνιο όπου είχε στηθεί ο τερματισμός. Σε όλη την κούρσα, οι καιρικές συνθήκες, όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, προκάλεσαν τους ιστιοπλόους του αγώνα να δείξουν τη ναυτοσύνη, τις γνώσεις και την εμπειρία τους, καθώς κανένα Ράλλυ Αιγαίου δεν κερδίζεται χωρία αυτά τα… συστατικά. Και στις δύο κατηγορίες οι πρωτιές κρίθηκαν στις λεπτομέρειες.  

Οι Ολυμπιονίκες Μάντης – Καγιαλής χάραξαν ρότα διάκρισης στο Ράλλυ Αιγαίου-2

Στα αμιγώς αγωνιστικά σκάφη (κατηγορία Performance), νικητής στην πρώτη κούρσα αναδείχθηκε το πλήρωμα του σκάφους «OPTIMUM 3 –  Samos Steamship» (Χάρης Μαυρογιώργης – Βαγγέλης Νικολόπουλος).

Στη δεύτερη, από το Σταυρονήσι μέχρι το Σούνιο, το πλήρωμα από αυτή την κατηγορία που αντίκρισε πρώτο τον Ναό του Ποσειδώνα ήταν το «Bullet» (κυβερνήτες Δημήτρης Δεληγιάννης – Σίμος Καμπουρίδης). Η «σφαίρα» της ανοικτής θάλασσας έφτασε εκεί ύστερα από μία πορεία 19 ωρών, 17 λεπτών και 5 δευτερολέπτων. «Μείναμε «κολλημένοι» στη νήσο Παραπόλα, επειδή «έκοψε» ο αέρας, για περισσότερες από τέσσερις ώρες. Θα μπορούσαμε να ψαρέψουμε, να καθαρίσουμε τα ψάρια, να τα ψήσουμε και να τα φάμε», δήλωσε στην «Κ» ο συγκυβερνήτης του σκάφους Σίμος Καμπουρίδης.  

Οι Ολυμπιονίκες Μάντης – Καγιαλής χάραξαν ρότα διάκρισης στο Ράλλυ Αιγαίου-3

Στη νήσο Παραπόλα «κόλλησε» και το δεύτερο 52άρι της διοργάνωσης, το «Optimum 3 –  Samos Steamship». «Ήμασταν ακίνητοι για τέσσερις ώρες. Δοκιμάστηκε η υπομονή μας αλλά αυτό γίνεται στους αγώνες. Με υπομονή και επιμονή το ξεπεράσαμε», μας είπε ο συγκυβερνήτης Χάρης Μαυρογιώργης.

Το πλήρωμα του «Velos» των Ολυμπιονικών μας, που, ως μικρότερο, ακολουθούσε τα προπορευόμενα σκάφη, βλέποντας τους «γίγαντες του στόλου» να είναι «καραντιασμένοι» λόγω άπνοιας προτίμησε να μείνει κοντά στη στεριά. Η επιλογή επιβραβεύτηκε με την πρωτιά στη δεύτερη ιστιοδρομία, που έφερε και πρωτιά στη γενική κατάταξη.

Οι Ολυμπιονίκες Μάντης – Καγιαλής χάραξαν ρότα διάκρισης στο Ράλλυ Αιγαίου-4

Η συγκίνηση για τους πρωταθλητές των 470 είναι μεγάλη, γιατί αγωνίζονται για πρώτη φορά με δικό τους σκάφος σε αυτή την ιστορική διοργάνωση, μία διοργάνωση την οποία στα πρώτα τους βήματα στην ανοικτή θάλασσα την είχαν ζήσει ως πληρώματα σε άλλα σκάφη. «Αυτόν τον αγώνα θα τον θυμόμαστε για πάντα. Είναι ιδιαίτερο να αγωνίζεσαι με το δικό σου σκάφος. Όταν ήμασταν πιο μικροί ονειρευόμασταν να αποκτήσουμε δικό μας σκάφος, και να μπορέσουμε να συμμετάσχουμε με την ομάδα μας και με τους φίλους μας σε έναν τέτοιο μεγάλο αγώνα. Και τα καταφέραμε.», τόνισε ο Παύλος Καγιαλής.

Στα Sport, όπου η διαδρομή ήταν μικρότερη (81 ν.μ.), προηγείται στην γενική κατάταξη το πλήρωμα του σκάφους Ventus (κυβερνήτης Μιχάλης Κλούβας), μετά από την επικράτησή του και στις δύο ιστιοδρομίες. Στην κατηγορία Double – Handed προηγείται το «Kymatoligi» με τον Θάνο Ανδρόνικο και τον Γαρύφαλλο Αλλαγιάννη.

Οι επόμενες δύο ιστιοδρομίες του 57ου Ράλλυ Αιγαίου θα διεξαχθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο (18-19/ Ιουλίου ).

Το «57ο Ράλλυ Αιγαίου» είναι αφιερωμένο στο Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020».

Χορηγός Επικοινωνίας είναι «Η Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή