Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο «πάση θυσία» το 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο «πάση θυσία» το 2021

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένη να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2021 και να αποτελέσουν το σύμβολο νίκης απέναντι σε μια πανδημία είναι η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιούρικο Κόικ. Η πολιτικός της Ιαπωνίας, παρά τις δημοσκοπήσεις που θέλουν τους κατοίκους της πόλης να είναι διστακτικοί ως προς τη διεξαγωγή της μεγάλης αθλητικής γιορτής, δήλωσε την πρόθεσή της για τη φιλοξενία της διοργάνωσης.

«Αυτοί οι Αγώνες θα συμβολίζουν τη νίκη της ανθρωπότητας απέναντι σε μια πανδημία», τόνισε και η δήλωσή της δεν έγινε τυχαία, καθώς τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αύξηση σε θετικά δείγματα του νέου κορωνοϊού. Η κυβερνήτης της πόλης ισχυρίστηκε ότι η άνοδος οφείλεται στον μεγαλύτερο αριθμό ελέγχων και αρνήθηκε να θέσει περιοχές σε καραντίνα. Η Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2021» έχει δεσμευθεί ότι η προτεραιότητά της θα είναι η υγεία των αθλητών, των θεατών, των εθελοντών και όλων όσοι εμπλέκονται στη διοργάνωση. Ομως, Ιάπωνες γιατροί έχουν εκφράσει την ανησυχία τους πως η διεξαγωγή των Αγώνων ενδέχεται να αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, διότι η πανδημία COVID-19 δεν θα έχει υποχωρήσει μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες αναμένεται να υπάρχουν αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό. Η παγκόσμια ομοσπονδία υγρού στίβου σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή σχεδιάζει την αλλαγή της διαδρομής στη μαραθώνια κολύμβηση. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τις ημέρες που είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή των αγωνισμάτων θα επικρατεί στην περιοχή παλίρροια και, έτσι, οι διοργανωτές σκέπτονται να μεταφέρουν τον στίβο του αγώνα σε άλλη περιοχή του κόλπου του Τόκιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή