Εκλεισε την υπόθεση η ΑΕΚ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ έβαλε η ίδια τέλος στα σενάρια τιμωρίας του ΠΑΟΚ. Με μια κίνηση που δεν συνηθίζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γνωστοποίησε ότι δεν πρόκειται να καταθέσει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή των παικτών του ΠΑΟΚ που δεν είχαν ανανεώσει τα δελτία υγείας.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει… τρίτο ημίχρονο του μεταξύ τους αγώνα στα δικαστήρια, όπου η ΑΕΚ θα δικαιωνόταν σίγουρα και συνεπώς δεν θα υπάρξουν εκ νέου ανακατατάξεις στον βαθμολογικό πίνακα με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να έχει τον πρώτο λόγο για τη δεύτερη θέση και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το απόγευμα η ΑΕΚ επισημαίνει πως δεν πρόκειται να προβεί σε κάποια κίνηση που θα αντιτίθεται αφενός με τα «πιστεύω» της ότι οι αγώνες κερδίζονται στα γήπεδα κι αφετέρου με τον αξιακό της κώδικα.

«Ποτέ καμία διαπραγμάτευση, κανένα βαθμολογικό ή οικονομικό όφελος, όσο μεγάλο κι αν είναι, δεν πρόκειται να μας εκτρέψει από το δρόμο τον οποίο ακολουθούμε απαρέγκλιτα επί σχεδόν έναν αιώνα. Ο συγκεκριμένος λόγος ένστασης έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τον αξιακό κώδικα της ΑΕΚ!», τονίστηκε μεταξύ άλλων.

Την ίδια στιγμή, ο Ιβάν Σαββίδης είναι αποφασισμένος να προβεί σε ριζικές αλλαγές στη δομή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με αφορμή την… ερασιτεχνική αμέλεια με τα δελτία που θα στοίχιζε στην ομάδα του τη δεύτερη θέση. Ηδη παρελθόν αποτελούν ο γενικός αρχηγός Δημήτρης Σαραϊδάρης, αλλά και ο γιατρός Ευθύμης Παπασούλης, οι οποίοι ήταν και οι πρώτοι που υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, αναλαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο το δικό τους μερίδιο ευθύνης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από την αναμέτρηση ΑΕΚ – ΠΑΟΚ την Τετάρτη, ο τέταρτος διαιτητής, Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, ενημέρωσε τις δύο ομάδες για θέμα που υπάρχει με δώδεκα δελτία του ΠΑΟΚ τα οποία δεν ήταν θεωρημένα από τις αρχές του μήνα.

Μάλιστα, το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και στα ματς με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που προηγήθηκαν, το οποίο δεν παρατήρησαν οι διαιτητές. Αν η ΑΕΚ προχωρούσε σε ένσταση, ο ΠΑΟΚ έχανε το ματς με 3-0, ενώ θα του αφαιρούνταν άλλοι τρεις βαθμοί. Πάντως, οι διαιτητές των προηγούμενων αγώνων κινδυνεύουν με τιμωρία για την παράλειψή τους.

Μάλιστα, με επιστολή του στην ΚΕΔ, ο Ολυμπιακός ζητεί την παραδειγματική τιμωρία των διαιτητών Μανούχου και Φωτιάδη, οι οποίοι δεν διαπίστωσαν το πρόβλημα στα δελτία των παικτών του ΠΑΟΚ στο πρόσφατο μεταξύ τους παιχνίδι. Παράλληλα οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν λόγο για «τεράστιο σκάνδαλο», το οποίο αλλοίωσε τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή