Νέα κίνηση για τις εκλογές της κολυμβητικής ομοσπονδίας

Νέα κίνηση για τις εκλογές της κολυμβητικής ομοσπονδίας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κολύμπησαν μαζί και τώρα νιώθουν έτοιμοι να… βουτήξουν βαθιά. Ο λόγος για την ομάδα «Κολυμπάμε Μαζί» που, σε συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να διεκδικήσει την προεδρία στις προσεχείς αρχαιρεσίες της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει τους δύο επόμενους ολυμπιακούς κύκλους με χρονοδιαγράμματα που έχουν στόχο τόσο την ανάπτυξη όσο και τον πρωταθλητισμό στον υγρό στίβο.

Στην ομάδα «Κολυμπάμε Μαζί» επικεφαλής είναι ο παλαιός διεθνής πολίστας Κυριάκος Γιαννόπουλος, ενώ στην κίνηση, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν παλαιοί πολίστες που έχουν αγωνιστεί με το εθνόσημο σε κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις, όπως οι Γιάννης Γιαννουρής και Γιώργος Αφρουδάκης, αλλά και πρωταθλητές της κολύμβησης όπως ο Νίκος Ξυλούρης κ.ά.

«Για πρώτη φορά μια κίνηση, η οποία διεκδικεί τη διοίκηση της ΚΟΕ, καταθέτει από την αρχή προς κρίση και προς μελέτη όλα όσα προτίθεται να πράξει, εφόσον εκλεγεί. Η πρόταση δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά και το χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσης των δράσεών μας. Επιλέξαμε να ακολουθήσουμε τον δύσκολο δρόμο της πρότασης και όχι της ανούσιας κριτικής. Εχουμε φρέσκες ιδέες, διάθεση για προσφορά και σκληρή δουλειά. Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να δώσουμε νέα πνοή σε όλα τα αθλήματά μας και να ατενίσουμε τον ορίζοντα που εκτείνεται μπροστά μας. Σεβόμαστε το παρελθόν, οργανώνουμε το παρόν και σημαδεύουμε ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε ο Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ομάδας, οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί θα είναι η διοίκηση, τα σωματεία, τα κολυμβητήρια, τα στελέχη, η ανάπτυξη, ο πρωταθλητισμός, το marketing – επικοινωνία και το αγωνιστικό. Στο χρονοδιάγραμμα που παρουσίασαν οι παλαιοί αθλητές υπάρχει ένα πρόγραμμα οκταετίας γιατί, όπως υπογράμμισαν, δεν διεκδικούν να μείνουν σε μία καρέκλα για 36 χρόνια. Οσον αφορά το αγωνιστικό επίπεδο, ο προγραμματισμός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δημιουργία εθνικών κέντρων προετοιμασίας εθνικών ομάδων – επίλεκτων αθλητών, προγράμματα υψηλού αθλητισμού, αθλητικού τουρισμού, συμμετοχές σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και ανάπτυξη του πόλο στη θάλασσα. Σε διοικητικό επίπεδο σχεδιάζουν τον εκσυγχρονισμό της ομοσπονδίας με νέες δράσεις και εφαρμογή αρχών «χρηστής διακυβέρνησης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή