Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο 57ο Ράλλυ Αιγαίου

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο 57ο Ράλλυ Αιγαίου

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κανένα Ράλλυ Αιγαίου δεν μοιάζει με τα προηγούμενα. Σε κανένα δεν μπορείς να δώσεις τον τίτλο του φαβορί σε κάποιο σκάφος», λένε οι παλαιοί ιστιοπλόοι, και η 57η διοργάνωση τους δικαιώνει. Αύριο (10.00), ο στόλος θα ανοίξει πανιά στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού σε μια πλεύση 130 ν.μ., με τα τρία πρώτα σκάφη της αγωνιστικής κατηγορίας να απέχουν μεταξύ τους μια… ανάσα.

Το «Velos» με τους ολυμπιονίκες Τάκη Μάντη και Παύλο Καγιαλή «οδηγεί» τον στόλο, αλλά ένα βαθμό πίσω ακολουθούν το «Bullet» με τον ολυμπιονίκη Δημήτρη Δεληγιάννη στο τιμόνι και το «Optimum – Samos Steamship» με πλήρωμα έμπειρους ιστιοπλόους και ταλαντούχους εκπροσώπους της νέας γενιάς. Η διαδρομή, η οποία θα ολοκληρωθεί στον Ναό του Ποσειδώνα, θα είναι χωρισμένη σε δύο ιστιοδρομίες.

Για πρώτη φορά σε πανελλήνιο επίπεδο, σε έναν τόσο μεγάλο αγώνα ανοικτής θαλάσσης, υπάρχει κατηγορία Double Handed. Τρία πληρώματα, που αποτελούνται από δύο αθλητές το καθένα, παίρνουν μέρος σε αυτόν τον τόσο ιδιαίτερο και δύσκολο αγώνα του ΠΟΙΑΘ. Πρόκειται για τα σκάφη «Kymatoligi» (Θάνος Ανδρόνικος – Γαρύφαλλος Αλλαγιάννης), «Kallisti» (Θανάσης Γκίκας – Κωνσταντίνος Λιάγγης) και «Kokoro» (Κυριάκος Σπηλιόπουλος – Αθανάσιος Ταλιαδούρος). «Στο εξωτερικό αυτή η κατηγορία κερδίζει συνεχώς κοινό. Πρέπει να εμπνεύσουμε τα νέα παιδιά και στην Ελλάδα», τόνισε ο Θάνος Ανδρόνικος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή