Αυγενάκης: Να φέρουμε αέρα ανανέωσης στον αθλητισμό

Αυγενάκης: Να φέρουμε αέρα ανανέωσης στον αθλητισμό

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσκληση να δουλέψει η αθλητική οικογένεια μαζί για να οδηγήσει τον ελληνικό αθλητισμό στην επόμενη ημέρα απηύθυνε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σε περισσότερους από 150 πρωταθλητές του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με στόχο τη συζήτηση και την εξεύρεση λύσεων για θέματα και παθογένειες που ταλανίζουν τον αθλητισμό μας εδώ και πολλά χρόνια αλλά και για να ενημερωθούν για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που αναμένεται να βγει σε διαβούλευση.

Στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά, δίπλα από σκάφη που έχουν γυρίσει από διεθνείς αγώνες φορτωμένα με μετάλλια αλλά και σε αυτά που θα εκπαιδεύσουν τους πρωταθλητές του μέλλοντος, συγκεντρώθηκαν πρωταθλητές του παρόντος, πρωταθλητές του πρόσφατου παρελθόντος αλλά και παλαιοί πρωταθλητές, όπως ο Στέλιος Μπόνας που παρά τα 91 χρόνια συνεχίζει να παίρνει μέρος σε διεθνείς ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις, και οι Ολυμπιονίκες παλαιστές των «πέτρινων χρόνων» του αθλητισμού μας Στέλιος Μυγιάκης και Πέτρος Γαλακτόπουλος.

Αυγενάκης: Να φέρουμε αέρα ανανέωσης στον αθλητισμό-1

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με τον μεγαλύτερο σε ηλικία Έλληνα Olympian Στέλιο Μπόνα, ο οποίος, παρά τα 91 χρόνια του, παίρνει μέρος σε διεθνείς αγώνες ιστιοπλοΐας.

«Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε συνεργάτες. Ήρθε η ώρα να δουλέψουμε μαζί όλη η αθλητική οικογένεια της Ελλάδος και να φέρουμε αέρα ανανέωσης σε όλες τις διοικήσεις των ομοσπονδιών. Είμαστε εδώ για να κάνουμε μεταρρυθμίσεις στον αθλητισμό, έναν αθλητισμό που χρειάζεται πολλά. Κι αν μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει πράγματα, τα έχουμε καταφέρει γιατί έχετε επιμονή και υπομονή. Μέσα από το πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», εκτός από όλες τις άλλες δράσεις, ενισχύσαμε το ταμείο του υπουργείου Υγείας με 60.000, χάρη στις δημοπρασίες δικών σας αντικειμένων», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγενάκης. Μαζί με τον Υφυπουργό ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντήσει παλιούς συναθλητές  και φίλους του, να θυμηθούν τα παλιά αλλά και να συζητήσουν ιδέες για το μέλλον.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν και οι θεσμικοί εκπρόσωποι των αθλητών η πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Βούλα Κοζομπόλη, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Εύη Μωραϊτίδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Ζήσε Αθλητικά», Ανδρέας Γλυνιαδάκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις δράσεις που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο αλλά και σε αυτές που προγραμματίζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή