Ομοφώνως ο Κλάτενμπεργκ το νέο «αφεντικό» της ΚΕΔ

Ομοφώνως ο Κλάτενμπεργκ το νέο «αφεντικό» της ΚΕΔ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oμόφωνη απόφαση και κατ’ επέκταση ευθύνη για τις επιλογές των ξένων διαιτητών στο επόμενο πρωτάθλημα, από τον νέο επικεφαλής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, έλαβαν οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στη διαδοχή του Μέλο Περέιρα.

Ο Αγγλος Κλάτενμπεργκ επελέγη από τις τέσσερις ομάδες με απόλυτη πλειοψηφία έναντι του Πέτερ Φιόρντφελντ και για τα δύο επόμενα χρόνια θα είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τους ορισμούς ξένων και Ελλήνων διαιτητών στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1, όπως συνέβη και με τον Περέιρα.

Ο Κλάτενμπεργκ θα υπογράψει συμβόλαιο με την ΕΠΟ και εν συνεχεία θα επιλέξει ο ίδιος τους δύο άμεσους συνεργάτες του, ο ένας εκ των οποίων θα είναι επιφορτισμένος με τη λειτουργία του VAR.

Το επαγγελματικό πρωτάθλημα αποκτά αγγλικό «άρωμα» διαιτησίας και είναι πολύ πιθανό, πλέον, οι περισσότεροι ορισμοί των ξένων διαιτητών στα ντέρμπι να γίνονται από την Πρέμιερ Λιγκ ή άλλα πρωταθλήματα της Μ. Βρετανίας.

Αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων Αγγλων διαιτητών, με 17χρονη πορεία στον χώρο της διαιτησίας, καθώς άρχισε την καριέρα του, το 2000 και αποσύρθηκε το 2017. Εγινε διεθνής το 2006, ενώ δύο χρόνια αργότερα έκανε ντεμπούτο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση του 2012.

Αναβαθμίστηκε σε FIFA Elite διαιτητή, ενώ το 2016 ανακηρύχθηκε ο καλύτερος ρέφερι στο «Globe Soccer Awards», έχοντας φτάσει στο απόγειο της καριέρας του, με τη διεύθυνση των τελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, του Euro 2016 και του κυπέλλου Αγγλίας.

Εχει διευθύνει 292 παιχνίδια Premier League και «κρέμασε την σφυρίχτρα» του πριν από τρία χρόνια, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε ρόλο αρχιδιαιτητή στη Σαουδική Αραβία, μετά την παραίτηση του συμπατριώτη του Χάουαρντ Γουέμπ.

Σε συνέντευξη απολογισμού της καριέρας του ο Κλάτενμπεργκ είχε αποκαλύψει τους πέντε πιο… «ενοχλητικούς» παίκτες που διαμαρτύρονταν με τη μεγαλύτερη συχνότητα, αναφέροντας τους Κρεγκ Μπέλαμι, Ρόι Κιν, Γενς Λέμαν, Πέπε και Τζον Ομπι Μίκελ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή