«57ο Ράλλυ Αιγαίου»: Ο αγώνας που υπακούει μόνο στον άνεμο

«57ο Ράλλυ Αιγαίου»: Ο αγώνας που υπακούει μόνο στον άνεμο

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα … παιχνίδια του ανέμου και η στρατηγική ανέδειξαν τους νικητές στο «57ο Ράλλυ Αιγαίου», μία διοργάνωση που κατάφερε να διεξαχθεί και να ολοκληρωθεί με ασφάλεια εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοΐου, η οποία έχει ακυρώσει τις περισσότερες αντίστοιχες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το αγωνιστικό ενδιαφέρον έμεινε αμείωτο μέχρι και το τελευταίο μίλι καθώς στην πρώτη θέση της αγωνιστικής κατηγορίας ισοβάθμησαν το «Optimum 3 – Samos Steamship» και το «Velos». Τελικά το «Optimum 3» υπερίσχυσε χάρη στο καλύτερο πλασάρισμα που είχε στην τέταρτη ιστιοδρομία. 

«57ο Ράλλυ Αιγαίου»: Ο αγώνας που υπακούει μόνο στον άνεμο-1

Αυτή τη χρονιά το Ράλλυ Αιγαίου δεν είχε σταθμούς σε νησιά. Τα σκάφη απέτισαν φόρο τιμής στο σημείο που έγινε η Ναυμαχία τη Σαλαμίνας και ύστερα ξεκίνησαν για να διεκδικήσουν τις πρωτιές στην κατηγορία τους σε ένα θεσμό που επί 57 χρόνια έχει γίνει το συνώνυμο της ναυτοσύνης. Νέα παιδιά μαζί με έμπειρους, ολυμπιονίκες με ανοιχτοθαλασσίτες, όλοι μαζί μία παρέα σε έναν αγώνα όπου η κυριάρχησε η μπουνάτσα ενώ ο Αίολος όταν άνοιγε τον ασκό του το έκανε σα να ήθελε να… παίξει με τα πληρώματα. «Κάναμε συνεχώς αλλαγές πανιών. Αρχικά είχε αέρα, μετά έκοβε. Ήταν όμως πολύ ενδιαφέρον αγώνας με καλό ανταγωνισμό», δήλωσε ο Χάρης Μαυρογεώργης, συγκυβερνήτης στο «Optimum 3 – Samos Steamship».

Οι Ολυμπιονίκες μας Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στο Ράλλυ Αιγαίου με δικό τους σκάφος. Το «Velos» ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με το «Optimum 3» αλλά έχασε την πρωτιά διότι το ιστιοφόρο του ΝΟΚ είχε καλύτερο πλασάρισμα στην 4η ιστιοδρομία. «Ήταν ένα συναρπαστικότατο Ράλλυ Αιγαίου. Σταθήκαμε άτυχοι με το θέμα της ισοβαθμίας αλλά ξέραμε ότι ο αγώνας θα κριθεί, είτε στις ισοβαθμίες, είτε στον ένα βαθμό», δήλωσε ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης των 470 Παύλος Καγιαλής.   

«57ο Ράλλυ Αιγαίου»: Ο αγώνας που υπακούει μόνο στον άνεμο-2

Το έπαθλο Line Honours κατέκτησε το «Bullet». «Όσο κι αν προετοιμαστείς στο Ράλλυ Αιγαίου, τελικά αυτό που θα αποφασίσει ποιος θα νικήσει είναι το ίδιο το Αιγαίο. Η ψυχή της θάλασσας θα βγάλει τον νικητή», τόνισε ο συγκυβερνήτης της «σφαίρας» του Αιγαίου Σίμος Καμπουρίδης.

Στα Sport ξεχώρισε το «Ventus» με κυβερνήτη τον Μιχάλη Κλούβα. «Το Ράλλυ Αιγαίου απαιτεί υπομονή και επιμονή. Επιστρατεύουμε τις δυνάμεις μας και κάνουμε επιλογή θέσεων σε μία υδάτινη σκακιέρα ενώ και εμείς είμαστε πιόνια. Είναι σα να παίζεις σκάκι επί 36 ώρες. Για εμάς αποτέλεσε μεγάλη τιμή που βρεθήκαμε απέναντι σε τόσο έμπειρους ιστιοπλόους», υπογράμμισε ο Μιχάλης Κλούβας.

Το «57ο Ράλλυ Αιγαίου» ήταν αφιερωμένο στο επετειακό έτος «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2021». Χορηγός επικοινωνίας είναι «Η Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή