Ποδόσφαιρο: Από γιορτή σε… γιορτή

Ποδόσφαιρο: Από γιορτή σε… γιορτή

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αυλαία του πρωταθλήματος έπεσε, ο Ολυμπιακός γιόρτασε με μια φιέστα από τα… παλιά τον 45ο τίτλο του, ο ΠΑΟΚ εν μέσω κρίσης κατέλαβε τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Πανιώνιος υποβιβάστηκε και η… ζωή στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζεται. Και μάλιστα συνεχίζεται ακριβώς όπως του αρμόζει. Με αβεβαιότητα, με προχειρότητα, με ανακοινώσεις της Αστυνομίας και της Περιφέρειας, με καταγγελίες για παρεμβάσεις, με όλα όσα τόσα χρόνια τρέφουν το τέρας του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Και όλα αυτά για τον αγώνα – βιτρίνα της χώρας, τον τελικό Κυπέλλου, που χρόνια τώρα αποτελεί δυσεπίλυτο γρίφο για κάθε εμπλεκόμενο. Δεν πρόκειται ασφαλώς για κάποια κατάρα, αλλά για την πραγματική εικόνα ενός συστήματος που μοιάζει εγκλωβισμένο στις ίδιες του τις επιλογές.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός, λοιπόν, αναζητούν τόπο και χρόνο για έναν τελικό ο οποίος μάλιστα θα διεξαχθεί (λόγω της πανδημίας) χωρίς θεατές. Βέβαια και η πανδημία να μην υπήρχε, ο αγώνας μεταξύ συγγενών και φίλων θα διεξαγόταν, αφού η ταυτόχρονη και μαζική παρουσία οπαδών στο ίδιο γήπεδο αποτελεί πια αξεπέραστη κόκκινη γραμμή.

Ποδόσφαιρο: Από γιορτή σε… γιορτή-1

Η ΕΠΟ αρχικά είχε ορίσει το παιχνίδι για τις 26 Ιουλίου στη Ριζούπολη, ωστόσο, η Αστυνομία με επιστολή της χθες ανακοίνωσε πως δεν μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του στο συγκεκριμένο γήπεδο και ζήτησε να γίνει ο τελικός εκτός Αττικής. Νωρίτερα είχε προηγηθεί και ανακοίνωση της Περιφέρειας σύμφωνα με την οποία η επιλογή της Ριζούπολης δεν είχε τη συγκατάθεση της διοίκησης. Η αναβολή έμοιαζε με δεδομένη και επιβεβαιώθηκε από την ΕΠΟ, η οποία εισηγείται να γίνει ο αγώνας ή στις 2 ή στις 30 Αυγούστου.

Η Ευρώπη

Τα περιθώρια είναι στενά και η παρουσία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη (θα φιλοξενηθεί από τη Γουλβς στις 6 Αυγούστου) περιπλέκει την κατάσταση. Οι ημερομηνίες είναι κουκιά μετρημένα και αν δεν βρεθεί άμεσα μια λύση, τότε ο Κυπελλούχος Ελλάδος για τη σεζόν 2019-20 θα αναδειχθεί τη σεζόν 2020-21. Δηλαδή οι ομάδες θα ξεκουραστούν για λίγο διάστημα, θα επιστρέψουν με τα νέα τους ρόστερ και αντί για φιλικό προετοιμασίας θα δώσουν αγώνα που θα κρίνει έναν τίτλο της περασμένης σεζόν. Κι αν ο Ολυμπιακός περάσει τη Γουλβς; Κάποια λύση θα βρεθεί και τότε…

Στο θέμα του γηπέδου, το ΟΑΚΑ επανήλθε ξανά στο προσκήνιο αλλά πλέον ούτε τα ημίμετρα είναι αρκετά. Ενα στάδιο 60.000 θέσεων ενδεχομένως να είναι ασφαλές να φιλοξενήσει περίπου 300 άτομα (μαζί με τις αποστολές) αλλά σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ ο τελικός δεν μπορεί να διεξαχθεί στην έδρα μιας εκ των δύο φιναλίστ. Ωστόσο, το αδιέξοδο γίνεται ταυτόχρονα και μονόδρομος, αφού και με τη σύμφωνη γνώμη του Ολυμπιακού το ΟΑΚΑ ξαναγίνεται το φαβορί για να φιλοξενήσει τον αγώνα που κάθε χρόνο μας θυμίζει το πραγματικό πρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή