Ποδόσφαιρο: Τελικός στην «ομίχλη»

Ποδόσφαιρο: Τελικός στην «ομίχλη»

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αγγλία την 1η Αυγούστου Αρσεναλ και Τσέλσι θα διεκδικήσουν το Κύπελλο Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ. Στην Ιταλία, η Νάπολι στις 17 Ιουνίου επικράτησε στα πέναλτι της Γιουβέντους στον τελικό της Ρώμης και κατέκτησε το τρόπαιο.

Στην Ισπανία, Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ρεάλ Σοσιεδάδ συμφώνησαν να γίνει ο τελικός όταν επιτραπεί ξανά η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα. Στη Βουλγαρία, μια χώρα πιο κοντά στα δικά μας ποδοσφαιρικά δεδομένα, ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Λοκομοτίβ Πλόβντιβ έλυσαν… ειρηνικά τις διαφορές τους για τον θεσμό την 1η Ιουλίου.

Στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 27 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν ο τόπος και ο χρόνος που θα διεξαχθεί ο τελικός της 26ης Ιουλίου. Ενας τελικός που έχει αναβληθεί από την ΕΠΟ με ορίζοντα την 30ή Αυγούστου και που η αστυνομία δεν εγγυάται την ομαλή διεξαγωγή του εντός Αττικής.

Θέση χθες πήρε και η Cosmote TV, η οποία έστειλε επιστολή προς την ΕΠΟ ζητώντας η αναμέτρηση να διεξαχθεί κανονικά την Κυριακή (26/7) ανεξαρτήτως έδρας. Λίγο αργότερα, η ΕΠΣ Ηρακλείου ζήτησε μέσω επιστολής να αναλάβει εκείνη τον αγώνα, ενώ στο παιχνίδι μπήκε και η UEFA, στην οποία απευθύνθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζητώντας την παρέμβασή της για όλα όσα έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες.

Παρέμβαση είχαμε και από τον Γ.Σ. Απόλλωνα, ο οποίος αρνήθηκε τον επανέλεγχο της Ριζούπολης από την Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζοντας ότι το γήπεδο είναι κλειστό λόγω διακοπών.

Μέσα σε αυτό το ομιχλώδες σκηνικό, οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν από την ΑΕΚ να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και να ενημερώσει αν επιθυμεί να αγωνιστεί στις 26 Ιουλίου, όπως αρχικά είχε οριστεί ο αγώνας. «Κατόπιν όλων των ανωτέρω, σας καλούμε να μας γνωρίσετε αν η ομάδα σας θέλει να αγωνιστεί εναντίον του Ολυμπιακού και έτσι να διεξαχθεί ο αγώνας του τελικού Κυπέλλου στις 26/7, όπως αρχικά είχε οριστεί ή όχι», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των «ερυθρολεύκων».

Στο «ελάτε να παίξουμε την Κυριακή» του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ απάντησε: «Είναι αυτονόητο ότι θα αγωνιστούμε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στον οποίο μετέχουμε για πέμπτη διαδοχική φορά, σεβόμενοι, όπως από την αρχή κάναμε, την απόφαση που θα λάβει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία –σε περίπτωση που σας έχει διαφύγει– είναι η διοργανώτρια αρχή του θεσμού».

• Τις τελικές συζητήσεις με τους ανθρώπους της ΕΠΟ θα έχει σήμερα ο Aγγλος πρώην διαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος έχει προταθεί για τη θέση του αρχιδιαιτητή. Ο Κλάτενμπεργκ θα συναντηθεί τόσο με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Ευάγγελο Γραμμένο όσο και με τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ 1 Λεωνίδα Μπουτσικάρη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή