Δεύτερη αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Δεύτερη αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δεύτερη φορά οι Ιάπωνες θα αρχίσουν την αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αύριο το ολυμπιακό ρολόι θα αρχίσει να μετράει τις ημέρες που απομένουν μέχρι την αθλητική γιορτή του 2021, με τους επιστήμονες να εκφράζουν επιφυλάξεις κατά πόσον θα είναι εφικτή η διεξαγωγή της και το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων του Τόκιο να είναι αντίθετο ως προς την τέλεση.

Η Οργανωτική Επιτροπή αλλά και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή φιλοδοξούν να μεταφέρουν οι Αγώνες τη νίκη του ανθρώπου απέναντι στην πανδημία. Ο επανασχεδιασμός της διοργάνωσης επικεντρώνεται στα απολύτως αναγκαία και στις κοινωνικές αποστάσεις. Τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων είναι πολλά.

Οσοι επισκεφθούν την Ιαπωνία θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ, ενώ η σκέψη για επιβολή 15νθήμερης καραντίνας χαρακτηρίστηκε από την αρχή παράλογη, καθώς οι αθλητές δεν μπορούν να μείνουν εκτός προπονήσεων. Ανάμεσα στους κανόνες που συζητήθηκαν είναι ο περιορισμός μετακίνησης των αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό, μάσκες και θερμομετρήσεις στους θεατές και κοινωνικές αποστάσεις ανάμεσα σε αθλητές και δημοσιογράφους στους χώρους των συνεντεύξεων.

Τα μέτρα υγιεινής τηρούνται ήδη με ευλάβεια στον ιαπωνικό αθλητισμό. Η ομοσπονδία κολύμβησης της χώρας ζήτησε από τους αθλητές της να κρατούν αποστάσεις ενός μέτρου, να αποφεύγουν τις συνομιλίες, να μην στεγνώνουν τα μαλλιά τους με σεσουάρ και οι προπονητές να μην χρησιμοποιούν σφυρίχτρα.

Η επιστημονική κοινότητα, παρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δείχνει επιφυλακτική όσον αφορά το αν μπορεί να πραγματοποιηθεί μια διοργάνωση που, μεταξύ άλλων, συμβολίζει και την παγκόσμια φιλία. «Δεν νομίζω ότι η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί ρεαλιστικό στόχο», δήλωσε ο Ιάπωνας καθηγητής Επιδημιολογίας Ιγουάτα Κεντάρο, ενώ ο συνάδελφός του Κρούτικα Κούπλι υπογράμμισε ότι είναι αδύνατον να διεξαχθούν τελετές έναρξης και λήξης με θεατές, ενώ το Ολυμπιακό Χωριό θα μπορούσε να αποτελέσει εστία μετάδοσης του ιού. Σε δημοσκόπηση στο Τόκιο, το 30% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι πρέπει να αναβληθούν οι Αγώνες και το 30% να ακυρωθούν.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή