Το US Open φέτος παραμένει… κλειστό

Το US Open φέτος παραμένει… κλειστό

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ακύρωση του τουρνουά τένις Citi Open έφερε και πάλι στην επιφάνεια τις συζητήσεις για την εκ νέου αναβολή ή την ακύρωση του US Open. Κορυφαίοι παίκτες από όλο τον κόσμο διστάζουν να ταξιδέψουν στην Αμερική για να αγωνιστούν στο γκραν σλαμ, ενώ υπάρχουν και αυτοί –Αμερικανοί κατά κύριο λόγο– που πιέζουν για τη διεξαγωγή του.

Το Citi Open ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 14 Αυγούστου, στην Ουάσιγκτον, και συνήθως χρησιμεύει ως ένα είδος προετοιμασίας για τον μεγάλο αγώνα του US Open. Οι διοργανωτές όμως δεν κατάφεραν να υπερβούν τα εμπόδια που έχει βάλει ο νέος κορωνοϊός.

«Ισως εάν είχαμε περισσότερο χρόνο να καταφέρναμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση ώστε να ενημερωθούν έγκαιρα οι ενδιαφερόμενοι», δήλωσε ο Μαρκ Εϊν, επικεφαλής της διοργάνωσης.   

Το αμερικανικό όπεν έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 31 Αυγούστου έως τις 13 Σεπτεμβρίου. Η Αμερικανική Ομοσπονδία Τένις ισχυρίζεται ότι μπορεί να διοργανώσει με ασφάλεια αγώνες, αλλά πολλοί τενίστες εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους.

Ο Βίκτορ Τροΐσκι, ο οποίος προσεβλήθη από COVID-19 στο τουρνουά που διοργάνωσε ο Τζόκοβιτς, τόνισε ότι θα είναι άδικο να διεξαχθεί το γκραν σλαμ διότι, εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών, δεν θα μπορούν όλοι να πάρουν μέρος. «Δεν μοιάζει ρεαλιστικό το ενδεχόμενο να παίξουμε τένις.

Η κατάσταση όχι μόνο στη χώρα μου αλλά σε όλο τον κόσμο χειροτερεύει. Στην Αμερική είναι πολύ χειρότερα. Οι αθλητές από τη Ν. Αμερική όπως και εμείς δεν μπορούν να ταξιδέψουν. Δεν είναι δίκαιο κάποιοι να μπορούν να αγωνιστούν και άλλοι όχι», δήλωσε ο Σέρβος, που έχει φτάσει μέχρι τη 12η θέση στον κόσμο.

Ο Στάνισλας Βαβρίνκα όπως και ο Ραφαέλ Ναδάλ άρχισαν τις προπονήσεις στα χωμάτινα γήπεδα και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη. Αντίθετα, η Σερένα Γουίλιαμς έχει δηλώσει την πρόθεσή της να αγωνιστεί στο όπεν της χώρας της, καθώς θεωρεί ότι θα τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή