Ολυμπιακοί Αγώνες: Φλόγα στο σκοτάδι του ιού

Ολυμπιακοί Αγώνες: Φλόγα στο σκοτάδι του ιού

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ολυμπιακή Φλόγα φώτισε το ολυμπιακό στάδιο του Τόκιο και η κολυμβήτρια Ρικάκο Ικε έστειλε μήνυμα ελπίδας κατά τη διάρκεια της δεύτερης αντίστροφης μέτρησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας. Η 20χρονη, που βγήκε νικήτρια στη μάχη με τον καρκίνο, ζήτησε από τους αθλητές να μην απογοητεύονται και να προετοιμαστούν για τη διοργάνωση. Ο νέος κορωνοϊός όμως άφησε τη… θανατηφόρο σκιά του και την ημέρα της εκδήλωσης, καθώς στο Τόκιο μέσα σε μία ημέρα διαγνώστηκαν 366 κρούσματα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ όσον αφορά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η Ρικάκο Ικε, ντυμένη με λευκά ρούχα, μπήκε στο σκοτεινό ολυμπιακό στάδιο και κατευθύνθηκε στο κέντρο, όπου υπήρχε το φανάρι με τη Φλόγα από τη γη της Αρχαίας Ολυμπίας. Η κολυμβήτρια το σήκωσε ψηλά και η λάμψη του, σαν να ήθελε να ξορκίσει το κακό, φώτισε το στάδιο, στο οποίο υπό κανονικές συνθήκες σήμερα θα άναβε ο βωμός και θα άρχιζε η κορυφαία αθλητική γιορτή της ανθρωπότητας.

«Ονειρευόμουν να αγωνιστώ σε αυτή τη διοργάνωση, αλλά μέσα σε μία νύχτα το μέλλον που θεωρούσα δεδομένο άλλαξε. Διαγνώσθηκα με λευχαιμία και ο στόχος που είχα άλλαξε. Για να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες, αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια φλόγα ελπίδας, η οποία θα μας επιτρέψει να προχωράμε ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο είναι. Εχω την πίστη ότι σε ένα χρόνο θα ανάψει αυτή η φλόγα της ελπίδας», δήλωσε η πρωταθλήτρια, η οποία το 2018 είχε κερδίσει έξι χρυσά μετάλλια στους Ασιατικούς Αγώνες. Το 2019 εισήχθη στο νοσοκομείο και ύστερα από δέκα μήνες θεραπείας νίκησε τη λευχαιμία. Τώρα έχει επιστρέψει στις προπονήσεις και ονειρεύεται να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του 2021.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες να αποτελέσουν το φως στο τέλος της σήραγγας που βρίσκεται η ανθρωπότητα», ανέφερε ο Τόμας Μπαχ σε μήνυμά του με αφορμή τον ένα χρόνο από τη διοργάνωση. Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ευχαρίστησε τους Ιάπωνες για τη βοήθειά τους και τόνισε ότι για τους διοργανωτές η υγεία αθλητών, θεατών, εθελοντών και εργαζομένων αποτελεί προτεραιότητα.

Τόσο ο πρόεδρος του «Τόκιο 2020» Γιοσίρο Μόρι όσο και ο Τόμας Μπαχ εξέφρασαν την ελπίδα τους ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν με θεατές, αλλά δεν απέκλεισαν και τη διεξαγωγή τους με άδειες εξέδρες. Η διοργάνωση του 2021 δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις αντίστοιχες του παρελθόντος. Δεν θα υπάρχουν οι λαμπρές τελετές, τα πάρτι και οι συναθροίσεις, καθώς η πανδημία δύσκολα θα αποτελέσει παρελθόν μέχρι τότε. Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στο Τόκιο την ημέρα της αντίστροφης μέτρησης μοιάζει σαν ένα καμπανάκι υπενθύμισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή