Νέες απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο

Νέες απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απώλειες, αλλά πάνω από τις 630 μονάδες, έκλεισε την εβδομάδα των έντονων αναταραχών λόγω των τουρκικών προκλήσεων και του αυξημένου γεωπολιτικού ρίσκου το Χρηματιστήριο Αθηνών, δίχως να μπορέσει να κεφαλαιοποιήσει τα θετικά για την ελληνική οικονομία αλλά και τις προοπτικές της αγοράς που φέρνει η συμφωνία της Ε.Ε. για το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο Ιούλιος πλησιάζει στο τέλος του και προς το παρόν όλα δείχνουν, εκτός απροόπτου, πως θα αποτελέσει μήνα συσσώρευσης για το Χ.Α., καθώς ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε κοντά στα επίπεδα του Ιουνίου, ενώ ο τζίρος επέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, δείχνοντας την αποχή και τη στάση αναμονής των επενδυτών.

Αξίζει να σημειώσουμε πως την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν τα αποτελέσματα εξαμήνου των εισηγμένων, με την ΕΧΑΕ να ανοίγει την αυλαία τη Δευτέρα, ενώ στις 30 Ιουλίου τη σκυτάλη παίρνουν η «Τιτάν» και η Attica Bank και την Παρασκευή η Ανδρομέδα ΑΕΕΧ.

Την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,94% στις 634,32 μονάδες, περιορίζοντας στο μισό τις απώλειες που σημείωνε στα χαμηλά ημέρας, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 92,68 εκατ. ευρώ, αλλά κυρίως λόγω των πακέτων ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ που διακινήθηκαν στη μετοχή της Lamda Development.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 1,24% στις 1.531,06 μονάδες, o δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,12% στις 827,80 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,10% στις 331,88 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε πτώση 1,12%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 1,33%.

«Σκωτσέζικο ντους» επιφύλαξε για τους επενδυτές η εβδομάδα που πέρασε, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης από την Beta Securities, καθώς τα καλά νέα από τις Βρυξέλλες και το κλείσιμο του χρηματοδοτικού πακέτου στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ενωση έδωσαν τη θέση τους στην αύξηση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και η νευρικότητα επανήλθε στην αγορά. Φυσικό ήταν η αναλαμπή που ξεκίνησε τη Δευτέρα να σβήσει και το Χ.Α. να αποκοπεί εκ νέου από την τάση των ξένων αγορών. Προς το παρόν, το μόνο σίγουρο είναι ότι ξαναμπαίνουμε σε περίοδο μεταβλητότητας και αυξημένης εγρήγορσης, γεγονός το οποίο διατηρεί τον βαθμό επιφυλακτικότητας.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον οι επενδυτές είναι μάλλον απίθανο να αυξήσουν το ρίσκο τους και μάλλον θα κινηθούν επιλεκτικά κατά περίπτωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή