Νέα εποχή για τον Αγιο Κοσμά

Νέα εποχή για τον Αγιο Κοσμά

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δικό τους… σπίτι θα εξακολουθήσουν να έχουν αθλητές, αθλήτριες και αθλούμενοι στην περιοχή του Αγίου Κοσμά. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου υπέγραψαν «μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας» μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Lamda Development, για τη μεταφορά και μετεξέλιξη των εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά εντός του μητροπολιτικού πάρκου πρασίνου και αναψυχής στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με το μνημόνιο, πρώτα θα ολοκληρώνεται η κατασκευή μιας εγκατάστασης στο μητροπολιτικό πάρκο και ύστερα η μέχρι τώρα υπάρχουσα θα κατεδαφίζεται. «Η κυβέρνησή μας, ο πρωθυπουργός της χώρας, ήταν από την πρώτη στιγμή αποφασισμένοι να βρεθεί μια τομή στο ζήτημα των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά. Μπαίνει στις ράγες ένα ζήτημα πολύ ευαίσθητο που μας απασχολούσε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, καθώς ανησυχούσε ένα ιδιαίτερα μεγάλο μέρος της αθλητικής οικογένειας. Η υπογραφή του παρόντος μνημονίου είναι προϊόν μιας πολύμηνης, στενής συνεργασίας με στελέχη της εταιρείας Lamda Development και “Ελληνικό Α.Ε.”, η οποία ξεκίνησε και καλλιεργήθηκε συστηματικά από τον περασμένο Οκτώβριο», δήλωσε, κατά την υπογραφή του μνημονίου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Με χαρά υποδέχθηκαν την υπογραφή του μνημονίου οι αθλητές που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Οι περισσότεροι από αυτούς μένουν στα νότια προάστια της Αττικής ή στους ξενώνες του Αγίου Κοσμά και δεν θα αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα για να προπονηθούν στο ΟΑΚΑ. «Τώρα που πήρε και επίσημη μορφή, ηρεμήσαμε, γιατί ακόμα μας πονάει που χάσαμε τον χώρο στο Καραϊσκάκη. Χαίρομαι που θα γκρεμιστούν οι παλιές εγκαταστάσεις και θα αντικατασταθούν με σύγχρονες. Είναι σημαντικό για το μέλλον του αθλητισμού μας», δήλωσε στην «Κ» η πρωταθλήτρια στο επί κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή