Αρση βαρών από το σπίτι, εικονικός αγώνας στον ημιμαραθώνιο

Αρση βαρών από το σπίτι, εικονικός αγώνας στον ημιμαραθώνιο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον αθλητισμό… εικονικής πραγματικότητας καθιέρωσε η νόσος του νέου κορωνοϊού. Διοργανώσεις, προπονήσεις και αθλητικές συναντήσεις διεξάγονται μέσα από την ασφάλεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς η πανδημία έχει απλώσει τα θανατηφόρα δίχτυα της και στον κόσμο του αθλητισμού.

Μέσω Διαδικτύου θα διεξαχθεί ο αγώνας άρσης βαρών «American Open Series 3». Η διοργάνωση είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου στο Λας Βέγκας αλλά, τελικά, θα διεξαχθεί τις ίδιες ημερομηνίες σε… εικονική πραγματικότητα. Οι αθλητές και οι αθλήτριες θα μπορούν να σηκώνουν τα βάρη στο σπίτι τους ή σε ένα γυμναστήριο χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν μέχρι το Λας Βέγκας και να διακινδυνέψουν. Οι «αγώνες» θα διεξαχθούν με τις εγκεκριμένες από την παγκόσμια ομοσπονδία μπάρες και τα εγκεκριμένα βάρη, ενώ απαραίτητη θα είναι και η καλή σύνδεση των υπολογιστών των αγωνιζομένων με το Διαδίκτυο.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου (17/10, Γκντίνια Πολωνίας) θα διεξαχθεί και εικονικός αγώνας. Οι διοργανωτές είχαν αποφασίσει μαζί με τους κορυφαίους αθλητές να αγωνιστούν και 25.000 αθλούμενοι, αλλά η πανδημία τους ώθησε να αναγγείλουν έναν εικονικό αγώνα όπου οι δρομείς θα μπορούν να βγουν στους δρόμους να τρέξουν μόνοι τους και θα μπορέσουν να αποκτήσουν το μετάλλιο συμμετοχής κ.λπ.

Στο μεταξύ, μέχρι τις 7 Αυγούστου αναμένεται να αποφασιστεί εάν θα διεξαχθεί ο Μαραθώνιος του Λονδίνου. Η διοργάνωση, που ήταν προγραμματισμένη για τις 26 Απριλίου, μετατέθηκε στις 4 Οκτωβρίου, αλλά η πανδημία ενδέχεται να την ακυρώσει όπως ακύρωσε τις αντίστοιχες σε Βοστώνη, Βερολίνο, Νέα Υόρκη και Σικάγο.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή