NBA: Γονάτισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας

NBA: Γονάτισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παίκτες, προπονητές, ακόμα και οι διαιτητές: πριν από το τζάμπολ του πολυαναμενόμενου αγώνα των Utah Jazz και των New Orleans Pelicans, με τον οποίο ξαναρχίζει η σεζόν του επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ των ΗΠΑ, οι πάντες λύγισαν το ένα γόνατο και το ακούμπησαν στο παρκέ κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του αμερικανικού εθνικού ύμνου χθες Πέμπτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον του ενδημικού ρατσισμού και των ανισοτήτων στη χώρα.

Όπως είχαν δεσμευτεί, οι μπασκετμπολίστες που αγωνίζονται στο επαγγελματικό πρωτάθλημα αξιοποίησαν την επιστροφή τους στα παρκέ, στο λεγόμενο Bubble της Disney World (Φλόριντα), έπειτα από τέσσερις μήνες διακοπής εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο κίνημα Black Lives Matter, εν μέσω της κοινωνικής αναταραχής στη χώρα μετά τον θάνατο του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς την 25η Μαΐου στη Μινεάπολη.

Πηγή: ΑΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή