Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μία ακόμη χρονιά –την έβδομη κατά σειράν–, απονεμήθηκαν τα Βραβεία Βιβλίου Public 2020, ένας δημοφιλής θεσμός στον οποίο έλαβαν μέρος 188.635 αναγνώστες. Φέτος συμμετείχαν 2.350 βιβλία, 1.700 συγγραφείς, 145 εκδότες και 10 ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία σε 10 κατηγορίες, και τα βραβεία δόθηκαν με την καταμέτρηση 295.450 ψήφων. Νικήτρια των βραβείων κοινού για το ελληνικό μυθιστόρημα είναι η Ελενα Ακρίτα (φωτ.) και το βιβλίο της «Τα τάπερ της Αλίκης» (εκδ. Διόπτρα). Το βραβείο μεταφρασμένου μυθιστορήματος απονεμήθηκε στο «Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες» της Ντέλια Οουενς (φωτ.), σε μετάφραση της Μαργαρίτα Ζαχαριάδη (εκδ. Δώμα). Εκτός από τα βραβεία του κοινού, δόθηκαν και 4 ειδικά βραβεία για τα οποία ψήφισαν κριτικές επιτροπές, με μέλη έγκριτους επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου. Το βραβείο Βιβλιοπωλείων Public-Ελληνικό Μυθιστόρημα  έλαβε το μυθιστόρημα «Είμαι όσα έχω ξεχάσει» του Ηλία Μαγκλίνη (εκδ. Μεταίχμιο).

(…) H διασημότερη σοπράνο των ΗΠΑ, η εξηντάχρονη πλέον Ρενέ Φλέμινγκ (φωτ.), ανακοίνωσε σε συνέντευξή της στους Times ότι θα επιστρέψει στη ΜΕΤ το φθινόπωρο του 2022 για να πρωταγωνιστήσει σε μια νέα όπερα που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Μάικλ Κάνιγχαμ «Οι ώρες» (The Hours), το οποίο μεταφέρθηκε με το ίδιο τίτλο στον κινηματογράφο. Η Φλέμινγκ θα υποδυθεί την Κλαρίσα, τον ρόλο που στο σινεμά έπαιξε η Μέριλ Στριπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή