Θερινά φεστιβάλ ποδοσφαίρου

Θερινά φεστιβάλ ποδοσφαίρου

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα… Euro συλλόγων περιμένει αυτό τον μήνα να ξεδιψάσει τους διψασμένους για ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο φιλάθλους, σε ένα κατ’ ανάγκην πυκνό φεστιβάλ νοκ άουτ αγώνων σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, που μπορεί και να αποτελεί και δοκιμή του μελλοντικού Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων.

Το φετινό πείραμα θα φέρει τις οκτώ ομάδες των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ στην Πορτογαλία και αυτές του Γιουρόπα Λιγκ στη Γερμανία, όπου θα δώσουν μονούς αγώνες νοκ άουτ εντός 12 ημερών ώς την ανάδειξη του νικητή, σε φαρμάτ α λα Euro.

Πριν όμως τα προημιτελικά πρέπει να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες από τις φάσεις των «16». Στο Τσάμπιονς Λιγκ η δεύτερη φάση έμεινε στη μέση των ρεβάνς, με τις Ατλέτικο Μαδρίτης, Λειψία, Παρί Σεν Ζερμέν και Αταλάντα να έχουν πάρει ήδη το εισιτήριο για την οκτάδα, ενώ τέσσερα ζευγάρια θα δώσουν τώρα τους επαναληπτικούς τους.

Θερινά φεστιβάλ ποδοσφαίρου-1

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου στο Τορίνο η Γιουβέντους θα προσπαθήσει να ανατρέψει τη νίκη της Λυών με 1-0 στο πρώτο ματς, την ώρα που η Μάντσεστερ Σίτι θα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί στην έδρα της τη νίκη με 2-1 επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη. Το επόμενο βράδυ η Μπάγερν έχει θεωρητικά εύκολο έργο στο Μόναχο μετά το 3-0 στο Λονδίνο επί της Τσέλσι. Επίσης το βράδυ της 8ης Αυγούστου Μπαρτσελόνα και Νάπολι θα ανανεώσουν τη μονομαχία τους μετά το 1-1 στην Ιταλία.

Οι νικητές των ζευγαριών αυτών θα πρέπει αμέσως να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους για τη Λισσαβώνα.

Εκεί, στις έδρες της Μπενφίκα και της Σπόρτινγκ, αρχίζουν την Τετάρτη 12 Αυγούστου οι προημιτελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ, ξεκινώντας από τις ομάδες που έχουν ήδη φτάσει στην οκτάδα. Ετσι το πρώτο βράδυ θα παίξουν η Αταλάντα με την ΠΣΖ και την επόμενη βραδιά η Λειψία με την Ατλέτικο. Την Παρασκευή 14 Αυγούστου θα συναντηθούν ο νικητής του ζευγαριού Μπαρτσελόνα – Νάπολι με αυτόν του Μπάγερν – Τσέλσι, ενώ το Σάββατο 15 Αυγούστου θα συγκρουστούν η νικήτρια του Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ με αυτήν του Γιουβέντους – Λυών. Θα ακολουθήσουν στις 18 και 19 Αυγούστου οι δύο ημιτελικοί, με τον τελικό να προγραμματίζεται για τις 23 Αυγούστου στο Ντα Λουζ.

Στο Γιουρόπα Λιγκ εκκρεμούν έξι ρεβάνς που θα γίνουν στις έδρες των γηπεδούχων, περιλαμβανομένου του Γουλβς – Ολυμπιακός στις 5 και 6 Αυγούστου, αλλά και τα ζευγάρια Ιντερ – Χετάφε και Ρόμα – Σεβίλλη όπου δεν έχει γίνει ούτε ο πρώτος αγώνας, κι έτσι θα δώσουν ένα νοκ άουτ ματς στη Γερμανία.

Ακολούθως οι οκτώ ομάδες που θα προκύψουν θα δώσουν τους προημιτελικούς στις 10 και 11 Αυγούστου σε Ντίσελντορφ, Κολωνία, Ντούισμπουργκ και Γκελζενκίρχεν, με τους ημιτελικούς να προγραμματίζονται για τις 16 και 17 Αυγούστου και τον τελικό στις 21 του μηνός στην Κολωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή