Ο κορωνοϊός χτυπάει και τον αθλητισμό

Ο κορωνοϊός χτυπάει και τον αθλητισμό

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο κύμα της πανδημίας COVID-19 άγγιξε και τον ελληνικό αθλητισμό. Μετά τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Μίροσλαβ Στοχ, πέντε μέλη από την εθνική ομάδα πόλο των ανδρών και δύο αθλήτριες του κρίκετ αποτελούν τα επόμενα θετικά κρούσματα.

Στην εθνική ομάδα, τέσσερις πολίστες και ο γυμναστής βρέθηκαν θετικοί στη νόσο (ασυμπτωματικοί). Οι προπονήσεις σταμάτησαν μία εβδομάδα νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, ενώ ανεβλήθησαν οι τελικοί του πρωταθλήματος των νεανίδων. Σε τεστ, τα οποία βγήκαν αρνητικά, υπεβλήθη και η εθνική ομάδα γυναικών που προπονείται στο κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά. «Τώρα περιμένουμε να κάνουμε το δεύτερο τεστ και ελπίζουμε να μη βρεθούν και άλλα θετικά. Μπορεί κάποιος να νομίζει ότι επειδή είναι ασυμπτωματικός δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά οι συνέπειες είναι πολλές. Κοντά μας έχουμε συγγενείς, φίλους κ.ά. που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε όλες μας τις κινήσεις», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής της Εθνικής, Θοδωρής Βλάχος. 

Φόβους για διασπορά του ιού έχουν προκαλέσει τα δύο κρούσματα στο κρίκετ. Πρόκειται για δύο κορίτσια 15 και 17 ετών, αδελφές επιβεβαιωμένου περιστατικού, τα οποία έπαιρναν μέρος στο πρωτάθλημα που διεξαγόταν στο ΕΑΚ Κέρκυρας. Το πρωτάθλημα διεκόπη και έχει αρχίσει η ιχνηλάτηση των επαφών των αθλητριών. 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με επιστολή στα εθνικά αθλητικά κέντρα και κοινοποίηση και σε όλους τους αθλητικούς φορείς ζήτησε την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής. «Απέναντι σε αυτήν την άνιση μάχη που δίνουμε καθημερινά, δεν είναι επιτρεπτά φαινόμενα χαλάρωσης.

Είναι απαραίτητο να παραμείνουμε όλοι μας σε επιφυλακή, επιδεικνύοντας τη μέγιστη ευθύνη και συνέπεια. Τα εθνικά αθλητικά κέντρα οφείλουν να συνεχίσουν να δίνουν το παράδειγμα στην υγειονομική πειθαρχία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή