Ποδόσφαιρο: Σε θέση μάχης ο Ολυμπιακός

Ποδόσφαιρο: Σε θέση μάχης ο Ολυμπιακός

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κενή τη θέση του Ζοσέ Σα στο τσάρτερ για την Αγγλία ταξιδεύει σήμερα (10.00) για το Γουλβερχάμπτον ο Ολυμπιακός, όπου θα αντιμετωπίσει αύριο (22.00) στο «Μολινό» τη Γουλβς, στη ρεβάνς του 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Η απουσία του έμπειρου Πορτογάλου τερματοφύλακα παραμένει το μεγάλο «αγκάθι» για τον Πέδρο Μαρτίνς και προέκυψε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του (κάταγμα στο χέρι) στην προπόνηση του περασμένου Σαββάτου. Κάποιοι ξαφνιάστηκαν όταν ο Σα συμπεριλήφθηκε στη λίστα των 25 ποδοσφαιριστών που όφειλαν να δηλώσουν οι «ερυθρόλευκοι» στην UEFA για τον αυριανό επαναληπτικό, αλλά η δήλωση αυτή έγινε για τυπικούς λόγους και όχι επειδή υπήρχαν, απειροελάχιστες έστω, ελπίδες να αγωνιστεί αύριο. 

Το κενό του Σα καλείται να καλύψει ο Μπομπί Αλέν, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, είτε με τον Ολυμπιακό είτε με την προηγούμενη ομάδα του, την Ντιζόν. Ελλειψη εμπειρίας σε τέτοιο επίπεδο έχει και ο τρίτος τερματοφύλακας του πρωταθλητή, ο 18χρονος Κώστας Τζολάκης. Σχετικά πιο έμπειρος είναι ο νεοαποκτηθείς Ισλανδός γκολκίπερ, Ογκμουντουρ Κρίστινσον, κυρίως λόγω των 14 συμμετοχών του στην εθνική ομάδα της χώρας του, αλλά παρότι είναι και τυπικά πλέον παίκτης του Ολυμπιακού, δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί σε παιχνίδι διοργάνωσης της περυσινής περιόδου, μιας και ανήκε τότε στη Λάρισα. Ο Μαρτίνς θα στηριχθεί αναγκαστικά στους Αλέν και Τζολάκη, με τον Γάλλο να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα παρότι δεν έχει κανένα διεθνές παιχνίδι στην καριέρα του, ούτε καν σε επίπεδο Νέων. 

Στην αποστολή για την Αγγλία μετέχει και ο Ρούμπεν Σεμέδο, παρότι δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί λόγω τιμωρίας. Το ταξίδι του δεν έχει να κάνει μόνο με ψυχολογικούς λόγους. Εάν αποκλείσει τη Γουλβς, ο Ολυμπιακός θα μεταβεί απευθείας στη Γερμανία για να αγωνιστεί στην τελική φάση της διοργάνωσης μαζί με τις άλλες 7 ομάδες που θα έχουν προκριθεί και εκεί ο Πορτογάλος αμυντικός θα υπολογίζεται κανονικά. Στο τσάρτερ για την Αγγλία θα μπουν έτσι οι Αλέν, Μπα, Μπουχαλάκης, Καφού, Σισέ, Ελ Αραμπί, Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Γκασπάρ, Γκιγιέρμε, Χασάν, Λοβέρα, Καμαρά, Μασούρας, Παπαδόπουλος, Ραντζέλοβιτς, Σεμέδο, Τοροσίδης, Τσιμίκας, Τζολάκης, Βαλμπουενά και οι νεαροί Μαρτίνης, Καραργύρης, Σουρλής, Ξενιτίδης από τα τμήματα υποδομής των «ερυθρολεύκων».

Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο 39χρονος Πολωνός, Σιμόν Μαρτσίνιακ. Εχει διευθύνει παλαιότερα τους αγώνες ΑΕΚ – Βίντι 1-1, Μπενφίκα – ΠΑΟΚ 3-0 και Ελλάς – Βέλγιο 1-2, ενώ εφέτος έχει διαιτητεύσει τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ Σλάβια – Ιντερ 1-3, Νάπολι – Ζάλτσμπουργκ 1-1 και Γκαλατάσαραϊ – Παρί 0-1.  

• Στην Κύπρο για να υπογράψει συμβόλαιο με τον Απόλλωνα Λεμεσού βρίσκεται ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή