Γιουρόπα Λιγκ-Ολυμπιακός: Αντίο με το κεφάλι ψηλά

Γιουρόπα Λιγκ-Ολυμπιακός: Αντίο με το κεφάλι ψηλά

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον πιο άδικο ευρωπαϊκό αποκλεισμό του των τελευταίων χρόνων βίωσε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα με 1-0 από τη Γουλβς στο «Μολινό» και αποχαιρέτισαν το Γιουρόπα Λιγκ, ολοκληρώνοντας με το κεφάλι ψηλά ένα ταξίδι που κράτησε σχεδόν έναν χρόνο. Ο Ολυμπιακός, αν και ήταν καλύτερος από την αντίπαλό του στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αποκλείστηκε εξαιτίας ενός ατομικού λάθους, αλλά και της… τεχνολογίας, καθώς το VAR ακύρωσε για μερικά εκατοστά το γκολ του Καμαρά, που αν μετρούσε θα άλλαζε ολοκληρωτικά την εικόνα και πιθανώς και την εξέλιξη του αγώνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπήκαν καλά στο παιχνίδι. Αρκετά νωθροί και πολλά ατομικά λάθη έδωσαν το δικαίωμα στους Αγγλους να πατήσουν στην περιοχή τους. Σε ένα από αυτά, ο Αλέν έπειτα από κακό κοντρόλ, έκανε πέναλτι στον Ποντένσε και στη συνέχεια ο Χιμένες από τα έντεκα βήματα στο 9ο λεπτό, πέτυχε το γκολ που έκρινε τελικά και την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και στο 28ο λεπτό ο Καμαρά έφερε το ματς στα ίσα, όμως στο ξεκίνημα της φάσης ο Ελ Αραμπί ήταν οριακά οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Ο Μαρτίνς στο δεύτερο μέρος έριξε στη «μάχη» και τον Φορτούνη, ο Ολυμπιακός έχασε κλασικές ευκαιρίες με τον Ελ Αραμπί και τον Χασάν, όμως το σκορ δεν άλλαξε και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν στην Ελλάδα, αντί για τη Γερμανία, όπου θα πραγματοποιηθεί το «Final-8» της διοργάνωσης.

ΓΟΥΛΒΣ: Ρουί Πατρίσιο, Μπολί, Κόαντι, Σαΐς, Ντόχερτι, Νέβες, Μουτίνιο, Γιόνι (17΄ Βινάγκρε), Τραορέ (57΄ Ζότα), Χιμένες, Ποντένσε (71΄ Ντεντόνκερ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν, Ομάρ, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιγέρμε (82΄ Καφού), Μπουχαλάκης (46΄ Ραντζέλοβιτς), Καμαρά (65΄ Χασάν), Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, Μασούρας (46΄ Φορτούνης).

• Τα υπόλοιπα χθεσινά αποτελέσματα: Λεβερκούζεν – Ρέιντζερς 1-0, Σεβίλλη -Ρόμα 2-0 και Βασιλεία – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 1-0. Τα ζευγάρια των προημιτελικών: 10/8: Ιντερ – Λεβερκούζεν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κοπεγχάγη και 11/8: Σαχτάρ – Βασιλεία, Γουλβς – Σεβίλλη. Ολοι οι αγώνες είναι νοκ άουτ και θα διεξαχθούν στη Γερμανία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή