Κίνδυνος να χαθεί το Γιουρόπα Λιγκ για την Ελλάδα

Κίνδυνος να χαθεί το Γιουρόπα Λιγκ για την Ελλάδα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από τη Γουλβς δεν στοίχισε μόνο στους «ερυθρόλευκους», αλλά ζημίωσε ανεπανόρθωτα και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Το «αντίο» του μοναδικού εκπροσώπου της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σημαίνει πρακτικά ότι η χώρα μας χάνει οριστικά το 5ο εισιτήριο από τη σεζόν 2021-22, ενώ το μέλλον φαντάζει ακόμα πιο δυσοίωνο.

Συγκεκριμένα, ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού επισημοποίησε το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα, αφού έπεσε στη 17η θέση της κατάταξης της UEFA και από την περίοδο 2021-22 θα αγωνίζονται μόλις 4 ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ετσι ο πρωταθλητής θα ξεκινάει από τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο 2ος, ο 3ος και ο 4ος θα αρχίζουν από τον 2ο προκριματικό γύρο της νέας διοργάνωσης, το Europa Conference League, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση στη δεύτερη σπουδαιότερη ευρωπαϊκή διοργάνωση, το Γιουρόπα Λιγκ.

Υπάρχει όμως και χειρότερο σενάριο… Αν η Βασιλεία, που αυτή τη στιγμή εκπροσωπεί την Ελβετία η οποία βρίσκεται στη 18η θέση στην κατάταξη της UEFA (μόλις 100 βαθμούς πίσω) προχωρήσει, τότε η Ελλάδα θα πέσει στη 18η θέση.

Αυτό σημαίνει ότι ο πρωταθλητής θα παίζει στην Ευρώπη από τον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και οι ομάδες από τον 2 έως τον 4 θα αρχίζουν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή