Από την Ευρώπη… στην Κάτω Πλαγιά

Από την Ευρώπη… στην Κάτω Πλαγιά

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η όλη εφετινή του ευρωπαϊκή πορεία, οι εμφανίσεις του και οι νίκες του επί σπουδαίων αντιπάλων, κατατάσσουν τον Ολυμπιακό στις ομάδες, που ασχέτως τον ποιον και πού τον αντιμετωπίζουν, παίζουν ποδόσφαιρο και όχι… κρυφτούλι. Αν μάλιστα, συγκρίνουμε το επίπεδο του δικού μας πρωταθλήματος με αυτά που αγωνίζονται οι αντίπαλοί του, τότε η όλη του παρουσία στην Ευρώπη ήταν κάτι περισσότερο από επιτυχημένη.

Το ποιο είναι το επίπεδό μας αντικατοπτρίζεται καθαρά πια στη βαθμολογία της UEFA. Πλέον από την περίοδο 2021-22 η πρωταθλήτρια θα παίζει για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από τον πρώτο προκριματικό γύρο, ενώ ο 2ος, 3ος και 4ος από τον 2ο προκριματικό του Europa Conference League. Δηλαδή, στη… Γ’ Εθνική της Ευρώπης!

Φυσικά και ήταν αναμενόμενο αυτό. Οταν από τις 4.900 πόντους που μάζεψε εφέτος η Ελλάδα, ο Ολυμπιακός έδωσε 3.100 και ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ατρόμητος και Αρης μαζί, 1.800. Τώρα, γιατί συμβαίνει, για άλλη μία χρονιά αυτό, αναζητήστε το στην οργάνωση του ποδοσφαίρου μας.

Οι σκέψεις των παραγόντων εξαντλούνται, στο πώς θα χτυπήσουμε τον αντίπαλο για να τον ρίξουμε στο δικό μας επίπεδο και όχι το τι θα κάνουμε για να τον φτάσουμε και να τον προσπεράσουμε. Οι υπερκείμενες αρχές, πολιτεία, ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα, αποφασίζουν, με πολιτικό, συλλογικό και οικονομικό συμφέρον, αψηφώντας όλα όσα θα βοηθήσουν το άθλημα. Και το σπουδαιότερο, όταν η Δικαιοσύνη αποφασίζει για ποινές που θα ισχύουν για του… χρόνου, τότε η εποχή οπότε οι ομάδες μας θα παίζουν στο… τοπικό της Κάτω Πλαγιάς δεν είναι μακριά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή