Γιουρόπα Λιγκ: Στα ημιτελικά η Ιντερ, 2-1 τη Λεβερκούζεν

Γιουρόπα Λιγκ: Στα ημιτελικά η Ιντερ, 2-1 τη Λεβερκούζεν

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιντερ έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο θέση στην τετράδα του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Μιλάνου επικράτησε με 2-1 της Λεβερκούζεν, σε έναν αγώνα που (σχεδόν) όλα κρίθηκαν στα πρώτα 30 λεπτά. Μόλις στο 15΄, ο Μπαρέλα με πολύ όμορφο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους Ιταλούς, ενώ ο Λουκάκου στο 21΄, έπειτα από προσωπική ενέργεια, έκανε το 2-0. Οι Γερμανοί μπήκαν σχεδόν αμέσως ξανά στο παιχνίδι, καθώς στο 25ο λεπτό ο Χάβερτς με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Χαντάνοβιτς και μείωσε το σκορ.

Αν και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν… φουριόζες, τόσο στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου όσο και στα 45 του δεύτερου, δεν άλλαξε κάτι, με αποτέλεσμα η Ιντερ να πανηγυρίσει την πρόκρισή της στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ισπανός διαιτητής, Κάρλος ντε Θέρο, δύο φορές καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Ιντερ, αποφάσεις τις οποίες πήρε πίσω, έπειτα από την εξέταση του VAR.

Η πρώτη φάση του final-8 στο Γιουρόπα Λιγκ ολοκληρώνεται απόψε με δύο παιχνίδια, από όπου θα προκύψουν οι ομάδες που θα συμπληρώσουν την 4άδα. Συγκεκριμένα, η Γουλβς, η οποία στη φάση των «16» απέκλεισε τον Ολυμπιακό, θα αντιμετωπίσει τη Σεβίλλη.

Για τους Αγγλους η συμμετοχή τους στην οκτάδα του Γιουρόπα Λιγκ σημαίνει την επιστροφή τους στην αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς η μεγαλύτερή τους διάκριση εκτός του Νησιού ήταν 49 χρόνια πριν, όταν έφτασαν στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, με το τρόπαιο να καταλήγει στην Τότεναμ, ύστερα από διπλό τελικό. Αντίθετα, η Σεβίλλη είναι σαν να παίζει στη «δικιά» της διοργάνωση. Οι Ισπανοί έχουν φτάσει στον τελικό πέντε φορές (2006, 2007, 2014, 2015, 2016) και όλες έχουν φύγει με το τρόπαιο στα χέρια. 

Στον άλλο προημιτελικό, η Σαχτάρ αντιμετωπίζει τη Βασιλεία. Οι Ουκρανοί έχουν διανύσει σαφώς περισσότερα ευρωπαϊκά χιλιόμετρα, καθώς το 2009 είχαν φτάσει έως την κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, νικώντας στον τελικό την Βέρντερ. Από την άλλη, οι Ελβετοί βρίσκονται για τέταρτη φορά στα προημιτελικά της διοργάνωσης, μετρώντας μία πρόκριση και δύο αποκλεισμούς. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή