Γιουρόπα Λιγκ: Σεβίλλη και Σαχτάρ στους «4»

Γιουρόπα Λιγκ: Σεβίλλη και Σαχτάρ στους «4»

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες πριν αρχίσει το μεγάλο πάρτι του Τσάμπιονς Λιγκ με τέσσερις «καυτούς» νοκ άουτ προημιτελικούς από σήμερα μέχρι το Σάββατο, η Σεβίλλη και η Σαχτάρ κέρδισαν τα άλλα δύο εισιτήρια για την ημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ, με εντελώς διαφορετικό τρόπο η μία με την άλλη. Οι Ισπανοί έπαιξαν με τη φωτιά μέχρι να νικήσουν 1-0 τη Γουλβς με γκολ-κεφαλιά του Οκάμπος στο 88΄, την ώρα που η Σαχτάρ περνούσε διά περιπάτου το εμπόδιο της Βασιλείας με το εμφατικό 4-0.

Η ουκρανική ομάδα ευτύχησε να προηγηθεί από πολύ νωρίς με κεφαλιά του Μοράες μόλις στο 2΄ και από τότε δεν κοίταξε ποτέ πίσω της. Οι Ελβετοί προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά το (επίσης πολύ γρήγορο) δεύτερο γκολ της Σαχτάρ στο 22΄, περιόρισε στο ελάχιστο τις ελπίδες τους για ανατροπή.

Το 2-0 ήλθε έπειτα από αντεπίθεση και σουτ του Τάισον, που κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε στα δίκτυα. Το  τελικό 4-0 διαγράφηκε με πέναλτι του Πάτρικ στο 75΄ και γκολ του Ντοντό στο 89΄. Δίκαιη αλλά πολύ πιο δύσκολη ήταν η νίκη της Σεβίλλης επί της Γουλβς, η οποία είχε την ευκαιρία να προηγηθεί με πέναλτι του Χιμένες στο 12΄ (είχε 21 σερί εύστοχα – απέκρουσε ο Μπόνο), αλλά στη συνέχεια περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Μέχρι να δεχθεί το γκολ στο 88΄, φανερός στόχος της ήταν η ισοπαλία. 

Στον δρόμο της για τον τελικό, η Σαχτάρ θα βρει την ερχόμενη Δευτέρα ένα πολύ πιο ψηλό εμπόδιο από τη Βασιλεία: την Ιντερ, που απέκλεισε με 2-1 την Μπάγερ Λεβερκούζεν και περιμένει τους φιλόδοξους Ουκρανούς. Αντίπαλος της Σεβίλλης στον ημιτελικό της Κυριακής θα είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ, νικήτρια με 1-0 της Κοπεγχάγης στην παράταση. «Εχουμε δουλέψει σκληρά όλη την σεζόν, αλλά τώρα θα δούμε εάν έχουμε την πνευματική διαύγεια και την ικανότητα για να προκριθούμε. Οι συνθήκες προπόνησης και οι εγκαταστάσεις δεν είναι τόσο καλές. Κάνει πολλή ζέστη εδώ» δήλωσε ο Σόλσκιερ, ο οποίος σαφώς προτιμούσε τη Γουλβς από τη Σεβίλλη.

Σειρά τώρα παίρνει η προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ που ξεκινά απόψε (22.00) στην Πορτογαλία, με την αναμέτρηση Αταλάντα – Παρί Σεν Ζερμέν. Οπως και στο Γιουρόπα Λιγκ, δεν υπάρχουν διπλά παιχνίδια και η πρόκριση στους «τέσσερις» θα κρίνεται σε ένα ματς, με παράταση και πέναλτι εάν χρειαστεί. Φαβορί στο αποψινό ζευγάρι είναι ξεκάθαρα η Παρί, αλλά η ιταλική ομάδα δείχνει ικανή να συνεχίσει τις ουκ ολίγες υπερβάσεις που έχει κάνει στη διάρκεια της εφετινής περιόδου.

Εντυπωσιακό στοιχείο ότι μόνο οι ετήσιες απολαβές του Νεϊμάρ (39 εκατ. ευρώ) ξεπερνούν κατά πολύ το σύνολο των αμοιβών (32 εκατ. ευρώ) όλων των ποδοσφαιριστών της Αταλάντα! Ο Εμπαπέ προπονήθηκε έπειτα από καιρό και θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί. 

Αύριο θα διεξαχθεί ο αγώνας Λειψία – Ατλέτικο Μαδρίτης, την Παρασκευή θα παίξουν Μπαρτσελόνα – Μπάγερν στο μεγάλο ντέρμπι των προημιτελικών και το Σάββατο θα κλείσει η σειρά με τον αγώνα Μάντσεστερ Σίτι – Λυών.

Αξιοσημείωτο ότι με τον ορισμό του Σίμον Μαρτσίνιακ στο παιχνίδι Λειψία – Ατλέτικο Μαδρίτης, η ΟΥΕΦΑ απάντησε έμμεσα αλλά ξεκάθαρα στις διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού για τις αποφάσεις του Πολωνού διαιτητή στον αγώνα του με τη Γουλβς. Τέταρτος διαιτητής στο ίδιο ματς, ορίστηκε ο Τάσος Σιδηρόπουλος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή