Τσάμπιονς Λιγκ: Ανατροπή α λα Γιουνάιτεντ

Τσάμπιονς Λιγκ: Ανατροπή α λα Γιουνάιτεντ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια θεαματική ανατροπή που θύμισε εκείνη την αξέχαστη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό της Βαρκελώνης με την Μπάγερν, η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε 2-1 την Αταλάντα, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και έδωσε επιτέλους στη φανέλα της το βάρος που χρόνια τώρα δεν μπορούσαν να της δώσουν τα αμέτρητα πετροδολάρια των Αράβων! Η πρωτάρα Αταλάντα προηγήθηκε στο 27΄ μ’ ένα υπέροχο σουτ του Πάσαλιτς και κράτησε την πρόκριση στα χέρια της μέχρι το 90΄, παρά την πίεση και τις μεγάλες ευκαιρίες των Παριζιάνων. Το γκολ του Μαρκίνιος στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα έσωσε μια παρτίδα που έμοιαζε ολότελα χαμένη, για να ολοκληρωθεί η μεγάλη ανατροπή στο 93΄ με σκόρερ τον Τσούπο Μότινγκ, με τον Νεϊμάρ και τον Εμπαπέ να δίνουν την ασίστ στους σκόρερ.

Η σειρά των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ μεταφέρεται απόψε (22.00) στο «Ζοζέ Αλβαλάδε» της Λισσαβώνας, με τη Λειψία και την Ατλέτικο Μαδρίτης να συνθέτουν το δεύτερο ζευγάρι αυτών των νοκ άουτ αναμετρήσεων, που θα κριθούν στη διαδικασία των πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας μετά 90 ή 120 λεπτά αγώνα. Φαβορί υπάρχει και είναι η Ατλέτικο. Οι Μαδριλένοι έχουν γράψει άπειρα ευρωπαϊκά χιλιόμετρα σε σχέση με τη Λειψία, η οποία ιδρύθηκε το 2009 και μέσα σε 11 χρόνια πρόλαβε να ανέβει από την 5η κατηγορία της Γερμανίας στην Μπουνστεσλίγκα, να παίξει πέρυσι πρώτη φορά στην Ευρώπη και να φτάνει φέτος μέχρι αυτό το ιδιότυπο Final 8! 

Και οι δύο αποψινοί μονομάχοι έχουν από ένα παράσημο στο πέτο τους από τη φάση των «16»: η Ατλέτικο απέκλεισε την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ Λίβερπουλ και η Λειψία τη φιναλίστ της διοργάνωσης Τότεναμ, με συνολικό σκορ 4-0 μάλιστα!  Οι Μαδριλένοι θα παίξουν χωρίς τους Κορέα και Βρσάλκο που βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19 και είναι σε καραντίνα, ενώ η γερμανική ομάδα δεν υπολογίζει στον Τίμο Βέρνερ (πήρε μεταγραφή για την Τσέλσι) και τον Κονατέ. Η ΟΥΕΦΑ όρισε διαιτητή τον Πολωνό Σίμον Μαρτσίνιακ που βρέθηκε στο στόχαστρο του Ολυμπιακού μετά το παιχνίδι με τη Γουλβς. Το «παρών» ως τέταρτος διαιτητής θα δώσει και ο Τάσος Σιδηρόπουλος.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή