Ο Μάρτιος φέρνει τους «Αθανάτους» της ΔΟΕ στην Αθήνα

Ο Μάρτιος φέρνει τους «Αθανάτους» της ΔΟΕ στην Αθήνα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με… υγειονομικό πρωτόκολλο θα διεξαχθούν στην Αθήνα τον προσεχή Μάρτιο οι εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Προς το παρόν μοναδικός υποψήφιος για τη θέση είναι ο νυν πρόεδρος Τόμας Μπαχ. Οσοι σύνεδροι δεν καταφέρουν, λόγω της πανδημίας, να παραστούν στις αρχαιρεσίες θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν μέσω Διαδικτύου. 

Η σύνοδος της ΔΟΕ είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη χώρα μας τον Ιούνιο του 2021 αλλά ο επαναπρογραμματισμός των Ολυμπιακών Αγώνων στέλνει τον Μάρτιο στην Αθήνα τα μέλη της ΔΟΕ προκειμένου να εκλέξουν τον πρόεδρο ο οποίος θα κληθεί να πάρει τις σοβαρότερες αποφάσεις των τελευταίων δεκαετιών σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή μιας ολυμπιακής διοργάνωσης.

Μέχρι τώρα κανένας εκτός από τον Τόμας Μπαχ δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, και πιθανόν ο Γερμανός, εξαιτίας των συγκυριών, να είναι ο μοναδικός ισχυρός υποψήφιος για τη θέση. 

Σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση και την ψηφοφορία, εφόσον δεν έχει βρεθεί λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα πραγματοποιηθούν και με τη βοήθεια του Διαδικτύου. Οι άνθρωποι της ΔΟΕ κατέφυγαν σε αυτή τη λύση τον περασμένο μήνα όπου, μέσω Διαδικτύου, διεξήχθησαν αρχαιρεσίες για την εκλογή δύο αντιπροέδρων και δύο μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής. Υπεύθυνος για τη διαδικασία ήταν Ελβετός συμβολαιογράφος, ο οποίος επικύρωσε τα ηλεκτρονικά αποτελέσματα. 

Η διοργάνωση της συνόδου αποτελεί μεγάλη ευθύνη για του ανθρώπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής καθώς θα κληθούν σε μια δύσκολη περίοδο για την ανθρωπότητα να υποδεχθούν τους ανθρώπους του παγκόσμιου Ολυμπιακού Κινήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον των «Αθανάτων» για επίσκεψη στην Ελλάδα είναι μεγάλο, διότι όλοι επιθυμούν να τιμήσουν την πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή