Ιστορική πανωλεθρία για τη Μπαρτσελόνα

Ιστορική πανωλεθρία για τη Μπαρτσελόνα

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Mπάγερν μετέτρεψε σε πάρτι το ντέρμπι των «8» του Champions League και διέλυσε τη Μπαρτσελόνα με το εκκωφαντικό 8-2, παίρνοντας πανηγυρική πρόκριση για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Θυμίζοντας το κάζο της εθνικής Βραζιλίας το 2014 από την εθνική Γερμανίας (1-7), οι Βαυαροί έδειξαν από νωρίς ποιος θα ναι το αφεντικό στον χθεσινό κατ’ ευφημισμό πρόωρο τελικό. Στο 4’ ο Μίλερ πλάσαρε πολύ άνετα από κοντά, όμως μόλις τρία λεπτά αργότερα, η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε με αυτογκόλ του Αλάμπα σε 1-1. 

Κι ενώ οι μπλαουγκράνα έδειξαν ότι είχαν το momentum του αγώνα με τετ-α-τετ του Σουάρες στο 10′ ο οποίος νικήθηκε από τον Νόιερ, δοκάρι του Μέσι στο ίδιο λεπτό, ενώ στο 20’ ο Αργεντινός πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά σταμάτησε στον Νόιερ, στο 22’ ο Σέρτζι Ρομπέρτο έχασε την μπάλα, ο Γκνάμπρι έδωσε στον Πέρισιτς και ο Κροάτης με τρομερό διαγώνιο σουτ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Μπάγερν (1-2).

Και κάπου εκεί άρχισε ο βομβαρδισμός. Στο 27’ η πίεση των Γερμανών έφερε το 1-3 όταν η μακρινή μπαλιά του Γκορέτσκα έβγαλε τον Γκνάμπρι ο οποίος άντεξε στην πίεση του Λενγκλέ και εκτέλεσε τον Τερ Στέγκεν. Στο 31’ ο Μίλερ έβαλε δεύτερο γκολ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα μετά τη σέντρα του Κίμιχ και το σκορ σε ιστορικά επίπεδα, με το 1-4 να μένει για το ημίχρονο.

Η Μπάγερν δεν σταμάτησε εκεί. Στο 49’ ο Πέρισιτς και στο 51’ ο Γκορέτσκα είχαν τις πρώτες φάσεις, όμως εκείνη που  σκόραρε ήταν η Μπαρτσελόνα. Στο 57’ ο Σουάρες πήρε από τον Αλμπα και αφού άδειασε εκπληκτικά τον Μπόατενγκ με δυνατό αριστερό βρήκε τη γωνία μειώνοντας σε 2-4. Στο 63’ ο Κίμιχ έκανε το 2-5 για να ακολουθήσουν ακόμα τρία γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στο 82’ ο Λεβαντόβσκι βρήκε δίχτυα με κεφαλιά στην κενή εστία έπειτα από σέντρα του Κουτίνιο και η συνέχεια είχε και δύο γκολ από τον Βραζιλιάνο. Στο 85’ μπήκε με φόρα στην περιοχή μετά την πάσα του Μίλερ και με ανοικτό κοντρόλ και πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-7, ενώ το τελικό 2-8 το έκανε δύο λεπτά αργότερα σε κενό τέρμα μετά την ασίστ του Λούκας Ερναντές από αριστερά.

Μπαρτσελόνα (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν, Σεμέντο, Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα, Ρομπέρτο (Γκριεζμάν), Βιδάλ, Ντε Γιόνγκ, Μπουσκέτς (Φατί), Μέσι, Σουάρες.

Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (Ζίλε), Αλάμπα, Ντέιβις, Γκορέτσκα (Τολισό), Τιάγκο, Γκνάμπρι (Κουτίνιο), Πέρισιτς (Κομάν), Μίλερ, Λεβαντόβσκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή