Τσάμπιονς Λιγκ: Γαλλογερμανική υπόθεση

Τσάμπιονς Λιγκ: Γαλλογερμανική υπόθεση

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν στο ξεκίνημα του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ κάποιος υποστήριζε ότι την τετράδα των ημιτελικών θα την αποτελούσαν δύο γερμανικές ομάδες και δύο γαλλικές, είναι δεδομένο ότι θα του απαγόρευαν να ασχοληθεί ξανά με το άθλημα. Και όμως, ο τρόπος με τον οποίο ολοκληρώνεται η σεζόν στην κορυφαία διοργάνωση, σε ουδέτερο έδαφος, χωρίς οπαδούς και μονούς αγώνες, ίσως να την έκανε πιο αμφίρροπη δίνοντας την ευκαιρία σε ομάδες – αουτσάιντερ να πετύχουν κάτι που σε διπλό ματς και υπό κανονικές συνθήκες να έμοιαζε ακατόρθωτο.

Ετσι, εκτός από την Μπάγερν που σκόρπισε με 8-2 την Μπαρτσελόνα διαλύοντάς την εντός και… εκτός αγωνιστικών χώρων και πλέον προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί για να πάρει σπίτι της την «κούπα με τα μεγάλα αυτιά», στους «4» είναι επίσης, η πρωτάρα σε αυτή τη φάση Λειψία που απέκλεισε τη μονότονη Ατλέτικο Μαδρίτης (2-1), η λαμπερή αλλά κενή από ευρωπαϊκούς τίτλους Παρί Σ.Ζ. που απέκλεισε δύσκολα τη συμπαθή σε όλους Αταλάντα (2-1) και η Λυών που επέστρεψε ξανά σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από δέκα χρόνια, καθώς έστειλε σπίτι της την (πανάκριβη) Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα (3-1), αν και φέτος εντός των συνόρων έχει κάνει μία από τις χειρότερες σεζόν, αφού όταν διακόπηκε το γαλλικό πρωτάθλημα ήταν έβδομη χωρίς να έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η μεγάλη γιορτή, λοιπόν, το Τσάμπιονς Λιγκ επιστρέφει απόψε, με τη διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού, Λειψία – Παρί Σ.Ζ. Οι Γάλλοι, μόνο εύκολα δεν ξεπέρασαν το εμπόδιο της Αταλάντα, καθώς χρειάστηκαν δύο γκολ στις καθυστερήσεις για να «κλέψουν» τελικά την πρόκριση μέσα από τα χέρια των Ιταλών. Η Παρί Π.Ζ. είχε να φτάσει τόσο ψηλά στη διοργάνωση 25 ολόκληρα χρόνια, παρά τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί. Εχοντας απέναντί της μια ομάδα με σαφώς λιγότερη εμπειρία και η οποία δεν αποτελεί βαρύ ευρωπαϊκό όνομα δεν θέλει να αφήσει την ευκαιρία που της δίνεται (ανήμερα μάλιστα τα 50ά γενέθλιά της) να είναι για πρώτη φορά στον τελικό, να πάει χαμένη.

Πρόβλημα για τους Γάλλους, η απουσία του Κέιλορ Νάβας κάτω από τα δοκάρια. Ο Κοσταρικανός γκολκίπερ έχει ενοχλήσεις στο δεξί πόδι  και τη θέση του θα πάρει ο Σέρχιο Ρίκο. Από την άλλη, η Λειψία έγινε η νεότερη ομάδα που φτάνει στα ημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς έχει ιδρυθεί μόλις το 2009, ενώ ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν έγινε σε ηλικία 33 ετών ο πιο νέος τεχνικός που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Αρα μπορεί να θεωρείται ήδη επιτυχημένη ό,τι και να συμβεί απόψε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή