Παγκόσμιο ρεκόρ η Τζένγκο, αρνητικό ρεκόρ οι φορείς

Παγκόσμιο ρεκόρ η Τζένγκο, αρνητικό ρεκόρ οι φορείς

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΣΕΓΑΣ δεν ζήτησε από το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ να σταλούν συνεργεία στα πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου. Τούτο επιβεβαιώνεται και από τις δύο πλευρές. Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Βασίλης Σεβαστής, μας είπε ότι τον Οκτώβριο απλώς είχαν αποστείλει στο ΕΣΚΑΝ το αγωνιστικό πρόγραμμα. Από το ΕΣΚΑΝ μας διαβεβαίωσαν πως τελευταία φορά που ο ΣΕΓΑΣ υπέβαλε αίτημα ήταν τον Ιανουάριο ενόψει του πρωταθλήματος κλειστού στίβου.

Το ζήτημα ανακινήθηκε μετά την αναμενόμενη μη αναγνώριση από τη διεθνή ομοσπονδία (WA) ως παγκόσμιου ρεκόρ νεανίδων στον ακοντισμό, της επίδοσης (63,96 μ.) της Ελίνας Τζένγκο, στο εφηβικό πρωτάθλημα, στα Γιάννινα. Το ρεκόρ, πάντως, θα ισχύει κανονικά ως πανελλήνιο! Μετά τη βολή ο ΣΕΓΑΣ αναζήτησε συνεργείο, όμως δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί, οπότε η αθλήτρια ελέγχθηκε την επομένη στην Πάτρα. Αλλά το άρθρο 260.31.3.5 της W.A. είναι σαφές: «Οποιος αθλητής σημειώνει ρεκόρ κόσμου, υπoβάλλεται σ’ έλεγχο ντόπινγκ στο τέλος του αγωνίσματος».

Στις προκηρύξεις του ΣΕΓΑΣ για τα ηλικιακά πρωταθλήματα, αναφέρεται ότι θα γίνει έλεγχος ντόπινγκ κατά τις διατάξεις της W.A. και ότι αυτές κοινοποιούνται στο ΕΣΚΑΝ, πράγμα που δεν έγινε. «Οταν καταρρίπτεται ρεκόρ ηλικιών, αν δεν υπάρχει συνεργείο, ο αθλητής ελέγχεται όσο μπορούμε γρηγορότερα και πάντως μέσα σε 24 ώρες. Περιμέναμε πανελλήνια, αλλά όχι παγκόσμια ρεκόρ. Βάσει του κανονισμού μας, δεν είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος για ελληνικά ρεκόρ ηλικιών», είπε  o κ. Σεβαστής. Και αποκάλυψε ότι, κατά πληροφορίες, ο Ντουπλάντις, όταν κατέρριψε το ρεκόρ κόσμου στο επί κοντώ, ελέγχθηκε… 27 ώρες μετά.

Πάντως, όταν μια νεαρή ακοντίστρια έχει ρίξει κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ, όλα πρέπει να τα περιμένει κάποιος…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή