Τσάμπιονς Λιγκ: Ο νόμος της Μπάγερν…

Τσάμπιονς Λιγκ: Ο νόμος της Μπάγερν…

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, έπειτα από επτά χρόνια, βρίσκεται ξανά η Μπάγερν. Οι Βαυαροί όντας περισσότερο κυνικοί παρά θεαματικοί επικράτησαν με 3-0 της Λυών και έκλεισαν θέση στο ραντεβού της Κυριακής, όπου τους περίμενε ήδη η Παρί ΣΖ.

Η Μπάγερν αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να έχει το πόδι της στο γκάζι μέχρι το τέλος, όπως είχε κάνει στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Αντίθετα μάλιστα στην αρχή έδειξε να αιφνιδιάζεται από τον τρόπο με τον οποίο μπήκε στον ημιτελικό η Λυών. Οι Γάλλοι που είχαν ήδη αποκλείσει Γιουβέντους και Σίτι, εμφανίστηκαν φουριόζοι και είχαν τετ α τετ στο 4΄ με τον Ντεπάι να πλασάρει άουτ. Στο 13΄ ο Μπόατεγκ έσωσε την Μπάγερν με τάκλινγκ (αν η μπάλα περνούσε, ο Εκαμπί περίμενε σε κενή εστία), ενώ η Λυών είχε δοκάρι στο 17ο λεπτό, σε μια φάση που αν είχε διαφορετική κατάληξη πιθανώς να άλλαζε τις ισορροπίες του ημιτελικού.

Αυτό που δεν πέτυχε η Λυών, το κατάφερε στο αμέσως επόμενο λεπτό η Μπάγερν. Ο Γκνάμπρι, με ατομική προσπάθεια και άπιαστο σουτ, άνοιξε το σκορ, βάζοντας από πολύ νωρίς δύσκολα στους Γάλλους. Το δύσκολο για τη Λυών έγινε σχεδόν αδύνατο στο 33΄, όταν ο ίδιος παίκτης σε κενή εστία έκανε το 2-0 για την Μπάγερν που πλέον ήταν με το ένα πόδι στον τελικό. Ο Λεβαντόφσκι απλά έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 88΄ κάνοντας με κεφαλιά το 3-0.

Παράλληλα, ο αποκλεισμός της Λυών έστειλε οριστικά τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, με τους «ερυθρόλευκους» να εξασφαλίζουν στη χειρότερη περίπτωση τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Απέναντι από την Μπάγερν θα σταθεί η φιλόδοξη Παρί ΣΖ, η οποία βρίσκεται για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο τελικό, καθώς παρά τα εκατοντάδες εκατομμύρια που είχαν δαπανηθεί, η πορεία της σταματούσε νωρίς. Προκρίθηκε φέτος, εκμεταλλευόμενη και τον τρόπο διεξαγωγής του τουρνουά, αλλά και το γεγονός ότι ο Νεϊμάρ παρουσιάστηκε στο φάιναλ-8 περισσότερο ώριμος αγωνιστικά από ποτέ. Ωστόσο, παρά την πρόκριση οι Παριζιάνοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα που προέκυψε από το πουθενά. Μετά τη λήξη του ημιτελικού με τη Λειψία, ο Βραζιλιάνος άσος αντάλλαξε τη φανέλα του με τον αμυντικό της Λειψίας Μαρκ Χάλστενμπεργκ, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο το πρωτόκολλο της UEFA. Οι Γάλλοι ποντάρουν πάντως στο γεγονός ότι ο κανονισμός αναφέρεται σε σύσταση και ελπίζουν ότι έτσι θα αποφύγουν την τιμωρία του καλύτερου παίκτη τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή