FIFA και η UEFA απειλούν ξανά με Grexit

FIFA και η UEFA απειλούν ξανά με Grexit

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κίτρινη κάρτα με ευθεία απειλή για κόκκινη, έβγαλαν η FIFA και η UEFA στην ΕΠΟ, με αφορμή τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στις εκλογές της. Στην επιστολή που έστειλαν από κοινού στην ελληνική ομοσπονδία, γίνεται λόγος για «αθέμιτη παρέμβαση» στην εκλογική διαδικασία και προειδοποιούν ότι εάν δεν γίνουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης μέσα στον Οκτώβριο όπως ορίζει το καταστατικό της, τότε θα προκύψει άμεσος κίνδυνος «αναστολής της ιδιότητας μέλους» που συνεπάγεται αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου σε εθνικό ή συλλογικό επίπεδο από κάθε διεθνή διοργάνωση.

Με την ευθεία απειλή περί Grexit, οι δύο διεθνείς συνομοσπονδίες στέλνουν «μήνυμα» στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και κατ’ επέκταση στην ελληνική κυβέρνηση, να αναιρεθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες επιχειρείται άμεση παρέμβαση της πολιτείας στη διαδικασία των εκλογών των αθλητικών ομοσπονδιών και εν προκειμένω της ΕΠΟ. Οπως τονίζεται στη σχετική επιστολή, οι εκλογές πρέπει να γίνουν σύμφωνα με το δικό της καταστατικό και μέσα στο χρονικό περιθώριο που ορίζεται ρητά, δηλαδή κατά τον μήνα Οκτώβριο κάθε έτους των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ανεξάρτητα εάν εφέτος αναβλήθηκε η διεξαγωγή τους λόγω της πανδημίας. 

Η ΕΠΟ έχει προκηρύξει εκλογές για την 9η Οκτωβρίου, αλλά με νομοθετική παρέμβαση επιχειρείται η μεταφορά τους για το τελευταίο δίμηνο του έτους. Η FIFA και η UEFA θεωρούν την κίνηση αυτή αθέμιτη παρέμβαση στο εσωτερικό της Ομοσπονδίας, γι’ αυτό και απειλούν με σοβαρές κυρώσεις, με την υποσημείωση ότι μπορεί να επιβληθούν «ακόμα και αν η επιρροή τρίτων δεν αποτελεί υπαιτιότητα της Ομοσπονδίας». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή