Η Μπάγερν για έκτη φορά στον θρόνο της Ευρώπης

Η Μπάγερν για έκτη φορά στον θρόνο της Ευρώπης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλύτερη η Μπάγερν Μονάχου, κατέβαλε την Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Λισαβώνα με σκορ 1-0 την Κυριακή και κέρδισε το έκτο της τρόπαιο στον κορυφαίο ευρωπαϊκό θεσμό. Ο Κίνγκσλι Κομάν χάρισε το κύπελλο στην πρωταθλήτρια Γερμανίας με κεφαλιά-ρουκέτα στο β' ημίχρονο.

Μπορεί αυτή τη φορά να μην ήταν τόσο ισοπεδωτική όσο στον προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (8-2), ή αποτελεσματική όσο στον ημιτελικό με τη Λιόν (3-0), όμως η βαυαρική ομάδα ολοκλήρωσε με σχετική άνεση ένα σπουδαίο τρεμπλ, απέναντι σε μια ομάδα που ήθελε αλλά δεν μπορούσε.

Το παιχνίδι είχε σημαντικές διαφορές στο δύο του ημίχρονα, με την Μπάγερν και την Παρί να επιδίδονται στο πρώτο 45λεπτο σε ένα κρεσέντο χαμένων ευκαιριών, περιλαμβανομένου του δοκαριού του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ενώ μετά την ανάπαυλα και οι δύο αντίπαλοι έριξαν ταχύτητα.

Ωστόσο λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού το σκορ άνοιξε για την Μπάγερν. Ο Γιόσουα Κίμιχ έκανε μια από τις πολλές επελάσεις του από δεξιά, η περιοχή της Παρί γέμισε κόκκινες φανέλες, μία από αυτές φορούσε ο Κίνγκσλι Κομάν που με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Κέιλορ Νάβας.

Το ματς στη συνέχεια έγινε περισσότερο δυνατό, με τον τερματοφύλακα της Μπάγερν, Μάνουελ Νόιερ, να διεκδικεί επάξια τον τίλο του κορυφαίου της αναμέτρησης με ορισμένες αποκρούσεις του.

Σημειώνεται ότι με τον αγώνα αυτόν ολοκληρώθηκε η μακρότερη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική χρονιά στην ιστορία, διάρκειας πλέον των 14 μηνών, με την διοργανώτρια UEFA να κατορθώνει παρά τις αντιξοότητες του κορωνοϊού να αντιμετωπίσει με επιτυχία με μεγάλη όσο και απρόβλεπτη αυτή πρόκληση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή