H Mπάγερν έδειξε τον σωστό δρόμο

H Mπάγερν έδειξε τον σωστό δρόμο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μπάγερν Μονάχου από το βράδυ της Κυριακής επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης. Οι Βαυαροί επικράτησαν με 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αποδεικνύοντας ότι τελικά στο ποδόσφαιρο οι τίτλοι δεν αγοράζονται, αλλά χτίζονται, ράβοντας παράλληλα το έκτο αστέρι στη φανέλα τους. Ετσι ισοφάρισαν σε κατακτήσεις τη Λίβερπουλ, ενώ τους περνάει η Μίλαν με επτά και βέβαια η Ρεάλ με 13.

Η φετινή κυριαρχία της Μπάγερν δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί, κυρίως από τη στιγμή που ο Χάνσι Φλικ ανέλαβε, τον περασμένο Νοέμβριο, την τεχνική της ηγεσία. Το 8-2 απέναντι στην Μπαρτσελόνα στον προημιτελικό ήταν τελικά η κορυφή ενός ποδοσφαιρικού παγόβουνου που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης η ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο μέτρησε μόνο νίκες (11 συνολικά) από το πρώτο της παιχνίδι στους ομίλους μέχρι το τελευταίο. Επίσης οι Βαυαροί ολοκλήρωσαν τη σεζόν με 43 γκολ, αφήνοντας στη 2η θέση την Παρί Σ.Ζ. με 25, ενώ ο μέσος όρος των 3,9 τερμάτων ανά παιχνίδι είναι ο υψηλότερος στην ιστορία της διοργάνωσης.

Οσον αφορά τον τελικό, εκεί ξεχώρισε το όνομα του Κίνγκσλεϊ Κομάν. Ο 24χρονος επιθετικός με δικό του γκολ υπέγραψε τον επίλογο στη φετινή εκπληκτική πορεία της Μπάγερν, απέναντι μάλιστα στην ομάδα όπου ξεκίνησε την καριέρα και υπήρξε οπαδός της. Ο Κομάν είχε περάσει την πόρτα του προπονητικού κέντρου της Παρί το 2005, σε ηλικία 9 ετών, όπου έμεινε έως το 2014, μέχρι να αναζητήσει την ποδοσφαιρική του τύχη αρχικά στη Γιουβέντους και τελικά με μεγαλύτερη επιτυχία στην Μπάγερν. Μάλιστα, αυτός ήταν ο 20ός τίτλος που πανηγύρισε ο 24χρονος Γάλλος, ο οποίος μετράει συνολικά με τις Παρί, Γιούβε και Μπάγερν 9 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα, 5 Σούπερ Καπ, 1 Λιγκ Καπ και, βέβαια, 1 Τσάμπιονς Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή