Μεγάλη ευκαιρία για ΠΑΟΚ

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον πρώτο από τους τρεις «τελικούς» που πρέπει να κερδίσει για να βρεθεί στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δίνει απόψε (21.00, Open) ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με έναν ιδιαίτερο αντίπαλο που το όνομά του και μόνο δημιουργεί συνθήκες ίντριγκας τώρα που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι στο «κόκκινο».

Η Μπεσίκτας είναι μια ομάδα από το πιο ψηλό ράφι του τουρκικού ποδοσφαίρου και υπό άλλες συνθήκες θα είχε τον πρώτο λόγο σε αυτό το μονό παιχνίδι, μιας και η «τσέπη» της ήταν μέχρι πρότινος πολύ πιο βαθιά από οποιασδήποτε ελληνικής ομάδας. Το τελευταίο διάστημα, όμως, έχει βυθιστεί στη δίνη των οικονομικών προβλημάτων, σε σημείο να χάσει αρκετούς από τους πιο ποιοτικούς παίκτες της και να κάνει έρανο μεταξύ των οπαδών της για να κρατήσει τους υπόλοιπους και να τους ενισχύσει, όπως συνηθίζει, με ακριβές επιλογές. Ενώ διαπραγματεύεται ακόμα με κάποιους καλούς ξένους χωρίς να τους έχει κλείσει ακόμα, έφτασε στη Θεσσαλονίκη αποψιλωμένη και με σύνθεση ανάγκης, έχοντας ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια της και κανένα φιλικό. 

Οι συνθήκες αυτές προσφέρουν στον ΠΑΟΚ μια μεγάλη ευκαιρία να προσπεράσει το εμπόδιό της και να περάσει στην 3η προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον τη συμμετοχή του στου ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Εχει και το αβαντάζ της έδρας και ας γίνεται το παιχνίδι, όπως όλα άλλωστε αυτή την εποχή, χωρίς θεατές, αλλά θα πρέπει να προσέξει να μην παρασυρθεί από το ιδιαίτερο χρώμα που δίνει πάντα σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι μια ελληνοτουρκική μονομαχία. «Η μοναδική μας απάντηση είναι στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί πέρα είναι που θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά και καθαρά αγωνιστικά να περάσουμε στην επόμενη φάση. Θέλουμε να τιμήσουμε τον σύλλογο και το έμβλημα. Είναι κομβικό για όλους μας να περάσουμε στην επόμενη φάση. Θέλουμε να δώσουμε μια καλή εικόνα και αυτό θα κάνουμε», ήταν η ξεκάθαρη θέση του Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε άλλη χροιά στην αναμέτρηση εκτός από την καθαρά αγωνιστική. 

Ο Πορτογάλος τεχνικός περιμένει από την ομάδα του να δείξει υψηλό βαθμό συγκέντρωσης και ετοιμότητας, εκτιμώντας ότι η Μπεσίκτας θα είναι, παρά τα προβλήματά της, πολύ ανταγωνιστική γιατί έχει καλούς παίκτες, ίδιο προπονητή και μια συγκεκριμένη φιλοσοφία στο παιχνίδι της.

Ο Φερέιρα δεν υπολογίζει στους Ντούγκλας Αουγκούστο και Μίσιτς, όπως και τον Μάτος που τον άφησε (κατ’ επιλογήν) εκτός αποστολής. Η 18άδα: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Ινγκασον, Κρέσπο, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Εσίτι, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Ζαμπά, Λημνιός, Σφιντέρσκι, Ακπομ, Τζόλης.

Προσπάθεια να αφήσει το παιχνίδι εκτός πολιτικής έκανε και ο Σεργκέν Γιαλτσίν. «Εμείς είμαστε αθλητές, δεν ασχολούμαστε με την πολιτική. Οταν ήρθαμε εδώ οι Ελληνες υπεύθυνοι μας φέρθηκαν πάρα πολύ καλά. Ηταν πολύ φιλόξενοι και εμείς θέλουμε να ασχοληθούμε μόνο με το ποδόσφαιρο», τόνισε ο προπονητής της Μπεσίκτας, προσθέτοντας ότι παρότι η ομάδα του δεν έχει πολύ χρόνο προετοιμασίας και ο ΠΑΟΚ εμφανίζεται πιο έτοιμος, η πρόκριση είναι 50-50.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή