Προσφορά της NOVA στις πέντε «άστεγες» ομάδες

Προσφορά της NOVA στις πέντε «άστεγες» ομάδες

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φως στην άκρη του τούνελ φέρνει η… ρελάνς της NOVA και βγάζει, πιθανότατα, το πρωτάθλημα από ένα διαγραφόμενο αδιέξοδο! Προ του κινδύνου να μην ξεκινήσει στην ώρα της η Σούπερ Λιγκ 1, το συνδρομητικό κανάλι άλλαξε θεαματικά τη στάση του, προσέγγισε τις πέντε «άστεγες» ομάδες και τους προσέφερε τηλεοπτική στέγη με όρους που δύσκολα θα αρνηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κάθε μία από τις 5 ομάδες θα εισπράξει μίνιμουμ 1,25 εκατ. ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των 13 εντός έδρας αγώνων της στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και αυτών που θα δώσουν στα πλέι οφ – ή τα πλέι άουτ, ανάλογα με τη θέση που θα τερματίσουν.

Η πρόταση προβλέπει και αύξηση του τιμήματος, σύμφωνα με την τελική κατάταξη. Οσο πιο υψηλή θέση καταλάβουν, τόσο πιο υψηλό θα είναι το τίμημα. Η συμφωνία δεν είναι ακόμα οριστική, αλλά οι διαπραγματεύσεις είναι σε πολύ καλό δρόμο και μοιάζει απίθανο να μην καρποφορήσουν. 

Η πρόταση αφορά στους ΟΦΗ, Λαμία, Παναιτωλικό, Βόλο και όποιον από τους Ξάνθη ή Απόλλωνα Σμύρνης επικρατήσει στα μπαράζ και αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ 1. Οι ομάδες αυτές δεν είχαν τηλεοπτικό συμβόλαιο και είχαν συνασπιστεί με τη συνδρομή του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, απειλώντας ότι δεν πρόκειται να υπογράψουν στη γενική συνέλευση της ερχόμενης Δευτέρας την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος εάν δεν εξασφάλιζαν όλες τους τηλεοπτική στέγη. Με τόσες ομάδες χωρίς συμβόλαιο, η Σούπερ Λιγκ 1 δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου, όπως είναι ο προγραμματισμός.

Εκτός συμφωνίας παραμένουν οι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να πορευθούν με τη δική τους τηλεοπτική πλατφόρμα για τις μεταδόσεις των δικών τους αγώνων, σε συνεργασία με την Cosmote TV.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή