«Κυκλώνας» Μέσι στη Βαρκελώνη

«Κυκλώνας» Μέσι στη Βαρκελώνη

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε… πόλεμο των Ρόουζ εξελίσσεται η σχέση Μέσι – Μπαρτσελόνα, επιβεβαιώνοντας ότι ένα επιτυχημένο διαζύγιο είναι πιο δύσκολη υπόθεση από έναν επιτυχημένο γάμο.  Η απόφαση του Αργεντινού σούπερ σταρ να αποχωρήσει βρήκε την απέναντι πλευρά απροετοίμαστη να δεχτεί το τσουνάμι οργής των οπαδών της και εντελώς ανέτοιμη να διαχειριστεί και τον ίδιο τον Μέσι. Με βασικό επιχείρημα ότι πέρασε η 10η Ιουνίου χωρίς να κάνει εμπρόθεσμα χρήση του όρου να μείνει ελεύθερος, ζητεί τον ουρανό με τ’ άστρα για να τον παραχωρήσει. Και τι ζητάει; Μόλις… 222 εκατ. ευρώ για τον υπόλοιπο ένα χρόνο του συμβολαίου του, όσα δηλαδή της έδωσε πριν από χρόνια η Παρί Σεν Ζερμέν για τον κατά πολύ νεότερο Νεϊμάρ!

Ο Μέσι γνωρίζει καλά ότι δύσκολα υπάρχουν τέτοια λεφτά για μεταγραφή ενός 33χρονου ποδοσφαιριστή και ετοιμάζεται να απαντήσει δικαστικά. Αν η κατάσταση φτάσει στα άκρα, θα ισχυριστεί ότι όπως παρατάθηκε λόγω της πανδημίας η περίοδος, έτσι επιμηκύνθηκε και η ρήτρα αποχώρησης, γιατί αυτό ακριβώς το νόημα είχε, να τελειώσει πρώτα η σεζόν και μετά να αποφασίσει.

Αν δεν εμφανιστεί την Κυριακή στην «πρώτη» της Μπαρτσελόνα, η μάχη των νομικών επιτελείων θα ξεκινήσει ουσιαστικά από την ίδια ημέρα και υπάρχουν τουλάχιστον τρεις ομάδες πρώτης γραμμής έτοιμες να εκμεταλλευθούν τη συγκυρία.

Η Μάντσεστερ Σίτι μοιάζει ένα βήμα πιο μπροστά από Παρί και Ιντερ, γιατί εμφανίζεται πρόθυμη να προσφέρει περισσότερα από 100 εκατ. στους «μπλαουγκράνα» και ένα μυθικό συμβόλαιο στον ίδιο, που προβλέπει μέχρι και το… συνταξιοδοτικό του: μετά τρία χρόνια, θα πάει για τα τελευταία ένσημα στη Νέα Υόρκη και στο MLS, με αποδοχές που ζαλίζουν.

Και το κερασάκι; Θα τον περιμένουν με ανοικτές αγκαλιές στη Σίτι οι αγαπημένοι του Πεπ Γκουαρδιόλα και Σέρχιο Αγουέρο. Η συνέχεια τείνει να εξελιχθεί σε θρίλερ και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή