Ο Τζόλης και η συνέχεια…

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι πριν από λίγους μήνες, το όνομά του το γνώριζαν όσοι ζούσαν από κοντά τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Ενα παιδί που έδειχνε ότι το μέλλον τού ανήκει, παρά το γεγονός ότι λίγο έλειψε να κλείσει για αυτό οριστικά και αμετάκλητα η πόρτα της Τούμπας.

Ο Χρήστος Τζόλης μοιάζει να είναι το next big thing του ΠΑΟΚ, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς μόλις στα 18 του χρόνια και στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο πέτυχε δύο γκολ και είχε μία ασίστ. Ξεκίνημα που ίσως να μην μπορούσε να ονειρευθεί καν. Ο Τζόλης «συστήθηκε» για πρώτη φορά στους φιλάθλους όταν μπήκε ως αλλαγή στον αγώνα του «Δικεφάλου» με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα για τα πλέι οφ και από εκεί και πέρα ολοένα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής από τον Φερέιρα. Ο Πορτογάλος πίστεψε από την πρώτη στιγμή στις ικανότητές του μικρού, του έδωσε το χρίσμα και εκείνος το ανταπέδωσε με μια μεγάλη αγκαλιά μετά το 1-0 στον αγώνα της Τρίτης με την Μπεσίκτας.

Και όμως, για να βρεθεί ο νεαρός στην Τούμπα, έπρεπε να υπάρξουν διαπραγματεύσεις μηνών. Αν και βρισκόταν από τα οκτώ του χρόνια στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, οι γονείς του το 2015 μετανάστευσαν στη Γερμανία. Από τον «Δικέφαλο» ασκήθηκαν πιέσεις ώστε ο μικρός να μείνει πίσω, όμως αυτό ήταν αδύνατο. Λίγα χρόνια μετά, η οικογένεια επιστρέφει και ο Τζόλης χτυπάει ξανά την πόρτα του ΠΑΟΚ, η οποία όμως αρχικά ήταν κλειστή. Και αυτό, διότι οι υπεύθυνοι θεωρούσαν ότι η περίπτωσή του θα μπορούσε να αποτελέσει αρνητικό παράδειγμα και για άλλους πιτσιρικάδες που πιθανώς θα δοκίμαζαν την τύχη τους αλλού. Ομως τελικά, ύστερα από τρεις μήνες διαπραγματεύσεων, το 2018 μπήκε ξανά στην «ασπρόμαυρη» οικογένεια με τα αποτελέσματα να είναι ήδη γνωστά σε όλους.

Η πρόκριση επί της Μπεσίκτας εξασφάλισε στον ΠΑΟΚ αυτόματα τη συμμετοχή του στους ομίλους του Γιουρόπα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο «Δικέφαλος» δεν θα παλέψει για το όνειρο, που δεν είναι άλλο από την παρουσία του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο «Δικέφαλος» είναι στους αδύναμους των μη πρωταθλητών του γ΄ προκριματικού γύρου. Στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στις 31 Αυγούστου θα μάθει την αντίπαλό του, που θα είναι μία εκ των Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου ή Γάνδης. Και εδώ το ματς που θα διεξαχθεί στις 15 ή στις 16/9 θα είναι μονό και η έδρα θα εξαρτηθεί από την κλήρωση.

Από την άλλη, στην Τουρκία, ο Τύπος κάνει λόγο για οικονομική καταστροφή της Μπεσίκτας η οποία έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα τα πρωτοσέλιδα και τα σάιτ κοσμούν οι λέξεις «σοκ» και «ναυάγιο» για την τουρκική ομάδα που ήλπιζε να συνεχίσει στη διοργάνωση, καθώς αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή