Δύο μεταγραφικές περιόδους θέλει να καθιερώσει η ΟΥΕΦΑ

Δύο μεταγραφικές περιόδους θέλει να καθιερώσει η ΟΥΕΦΑ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα οικονομικά της FIFA βρέθηκαν και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Λέναρντ Γιόχανσον. Ο πρόεδρος της UEFA δεν φαίνεται να θέλει να ρίξει… νερό στο κρασί του σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα και έδωσε διορία τριών εβδομάδων στην παγκόσμια ομοσπονδία, προκειμένου να συνεχισθεί η έρευνα. «Κάθε μέλος της FIFA έχει το δικαίωμα να γνωρίζει την οικονομική κατάσταση και όχι μόνο η αρμόδια επιτροπή», υποστήριξε ο Σουηδός παράγοντας. Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Γιόζεπ Μπλάτερ, για μία νέα θητεία ως επικεφαλής της FIFA, αποκάλυψε πως εάν θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος, θα έχει την υποστήριξή του, αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε άλλα πρόσωπα ικανά για να αναλάβουν την προεδρία.

Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας αναφέρθηκε και στο μεγάλο θέμα των μεταγραφών, που έχει δημιουργήσει τριβές ανάμεσα στις ενώσεις των παικτών και τους συλλόγους. Ο Μπλάτερ ξεκαθάρισε πως θα καταργηθεί η παρατεταμένη μεταγραφική περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ομάδες αρκετών χωρών (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Δανία κ.ά.) είχαν δικαίωμα ν’ αποκτήσουν όποια στιγμή ήθελαν κάποιον ποδοσφαιριστή. Αντιθέτως, η Ευρώπη θα εναρμονισθεί με το καθεστώς που επικρατεί και στη χώρα μας, σύμφωνα με το οποίο οι μεταγραφές θα διεξάγονται καλοκαίρι και χειμώνα.

Β Με την εταιρεία Team Marketing AG ανανέωσε για τρία χρόνια ακόμη (μέχρι το 2006) τη συνεργασία της η ευρωπαϊκή ομοσπονδία για τα δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ. Η συμφωνία έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, διότι η εταιρεία έχει δώσει τη συγκατάθεσή της για τη συνέχιση του υπάρχοντος συστήματος του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που σημαίνει πως δεν απειλείται η συμμετοχή και τρίτης ελληνικής ομάδας από τη σεζόν 2003/04. Με την Team Marketing AG συνεργάζεται από το 1994 το MEGA και από φέτος το SUPERSPORT.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT