Βατή κλήρωση για Ολυμπιακό

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμπληρώθηκε το παζλ των κληρώσεων για τις ελληνικές ομάδες που αγωνίζονται στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς και σε αυτά του Γιουρόπα Λιγκ.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ θα βρει μπροστά του ομάδα που σίγουρα είναι στα… κυβικά του, καθώς θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ομόνοια – Ερυθρός Αστέρας. Και οι δύο ομάδες είναι μεν υπολογίσιμοι αντίπαλοι, αλλά είναι περισσότερο στο χέρι των «ερυθρολεύκων» να καθορίσουν τη μοίρα τους και αν θα είναι στους ομίλους, στα διπλά παιχνίδια που θα διεξαχθούν στις 22 ή 23 και 29 ή 30 Σεπτεμβρίου, με τους Πειραιώτες να είναι γηπεδούχοι στο πρώτο ματς. Αλλωστε, κάτι ανάλογο τόνισε και ο Πέδρο Μαρτίνς στις πρώτες του δηλώσεις μόλις έγινε γνωστή η κλήρωση για τον Ολυμπιακό. «Προφανώς ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που πρέπει να παίζει στην ανώτερη διοργάνωση, το Τσάμπιονς Λιγκ, και για αυτό προετοιμαζόμαστε. Ξέρουμε τι σημασία έχει αυτό για όλους», είπε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Η Ομόνοια δεν στέφθηκε πρωταθλήτρια στην Κύπρο, όμως πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς υπερτερούσε στην ισοβαθμία με την Ανόρθωση, όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα εξαιτίας της πανδημίας. Προπονητής της είναι ο Νορβηγός Χένινγκ Μπεργκ, γνωστός κυρίως από την ποδοσφαιρική θητεία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο ρόστερ της υπάρχουν παίκτες όπως ο Χάρης Μαυρίας και ο Φώτης Παπουλής, που έχει παίξει στη Σούπερ Λιγκ.

Από την άλλη, ο Ερυθρός Αστέρας κατέκτησε για 3η φορά τον τίτλο στη Σερβία, ενώ και πέρυσι ήταν απέναντι στον Ολυμπιακό στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Στον πάγκο του έχει τον άλλοτε άσο της ομάδας με θητεία σε Λάτσιο και Ιντερ, Ντέγιαν Στάνκοβιτς.

Οσον αφορά τον ΠΑΟΚ, αν περάσει το εμπόδιο της Μπενφίκα θα βρει στα πλέι οφ την Κράσνονταρ, με το πρώτο ματς να γίνεται εκτός έδρας.

Στο Γιουρόπα Λιγκ, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας σε μονό παιχνίδι τη Σεντ Γκάλεν. Η ελβετική ομάδα, αν και δεν είναι φόβητρο, αποτελεί υπολογίσιμο αντίπαλο σε σχέση με τις άλλες υποψήφιες αντιπάλους στον 3ο προκριματικό. Προπονητής της είναι ο Γερμανός Πέτερ Τσάιντλερ και στο ρόστερ της υπάρχει και ο 18χρονος ελληνικής καταγωγής (αλλά διεθνής με τις μικρές ομάδες της Ελβετίας) Λεωνίδας Στεργίου. Η Ενωση θα ταξιδέψει στην Ελβετία για το μονό παιχνίδι στις 24 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, τις ομάδες που θα βρουν μπροστά τους στον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, αν προκριθούν, έμαθαν Αρης και ΟΦΗ. Οι «κίτρινοι», λοιπόν, αν ξεπεράσουν το εμπόδιο της Κοβαλίβκα, θα αντιμετωπίσουν την κροατική Ριέκα σε μονό εκτός έδρας αγώνα, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει τον πρώτο λόγο. Ο ΟΦΗ, σε περίπτωση που περάσει τον Απόλλωνα Λεμεσού, θα φιλοξενήσει είτε τη σουηδική Χάμαρμπι είτε την πολωνική Λεχ Πόζναν, κλήρωση σαφώς δύσκολη. Και αυτά τα ματς θα διεξαχθούν στις 24 Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή