Μετανάστης και ο Χατζηβρέττας

Μετανάστης και ο Χατζηβρέττας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H «αιμορραγία» του ελληνικού μπάσκετ, που δεν μπορεί να συντηρήσει, εντός των συνόρων του, τους γηγενείς παίκτες, καλά κρατεί και στις πρώτες ημέρες του φθινοπώρου, με αποτέλεσμα ο Νίκος Χατζηβρέττας που ήταν ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος να αγωνίζεται την επόμενη περίοδο με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στη δεκαετία του ’90, οι περισσότεροι διεθνείς Ρώσοι παίκτες ήθελαν διακαώς να αγωνισθούν στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά οι συνθήκες αντιστράφηκαν και ο Χατζηβρέττας γίνεται ο δεύτερος παίκτης, μετά τον Παναγιώτη Λιαδέλην που θα παίξει στη Ρωσία, με προπονητή τον Ντούσαν Ιβκοβιτς και συμπαίκτη τον Τζέι Αρ Χόλντεν..

Ο Γιουγκοσλάβος προπονητής της ΤΣΣΚΑ επικοινώνησε, χθες το πρωί, με τον Χατζηβρέττα και διαθέτοντας τα οικονομικά περιθώρια έκανε βελτιωμένη πρόταση στον διεθνή γκαρντ, προσφέροντας του διετές, εγγυημένο συμβόλαιο, αντί τριετούς (ο παίκτης δεν ήθελε μακροχρόνια δέσμευση με τους Μοσχοβίτες) και ετήσιες αποδοχές 400.000 ευρώ.

«Παραλίγο να γίνω… αυτόχειρας στην καριέρα μου, λόγω της υπομονής που έδειξα στη μεταγραφή μου. O Ιβκοβιτς με ήθελε από την πρώτη στιγμή και τον «έστησα» δυο φορές στα ραντεβού μας, ενώ υπήρχαν εμπόδια στις διαπραγματεύσεις του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό» υποστήριξε ο Νίκος Χατζηβρέττας που εξάντλησε τα όρια της υπομονής του για τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό και καθυστέρησε για 4 μέρες την υπογραφή του νέου συμβολαίου, ενώ ο «γηραιός» ζήτησε από τους «ερυθρόλευκους» να αυξήσουν την προσφορά αγοράς του παίκτη, στο ποσό των 500.000 ευρώ.

Ο Χατζηβρέττας θα ταξιδέψει, το πρωί, στο Βελιγράδι, όπου προετοιμάζεται, ήδη, η ΤΣΣΚΑ, η οποία θα προσφύγει στη FIBA, προκειμένου ο Έλληνας παίκτης να αποδεσμευτεί από τον Ηρακλή, λόγω των περσινών οφειλών, ύψους 300.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή