«Προγραμματικές» δηλώσεις από Λιάνη

«Προγραμματικές» δηλώσεις από Λιάνη

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θέλω να αλλάξω το κλίμα που υπάρχει στη χώρα. Στην επαρχία επικρατεί η αντίληψη, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες αφορούν μόνο την Αθήνα. Δεν είναι, όμως, έτσι τα πράγματα. Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων μια κυβέρνηση έδωσε αντισταθμιστικά οφέλη στην επαρχία, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε μισό τρισ.». Οι προγραμματικές δηλώσεις ανήκουν στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Λιάνη, ο οποίος παραχώρησε χθες την πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά την επιστροφή του στην αθλητική ηγεσία της Ελλάδας.

Ο κ. Λιάνης που θα έχει ως προτεραιότητά του την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, ανέφερε τους τρόπους με τους οποίους θα επιτευχθεί ο στόχος του: «Με την ενημέρωση όλων και με τους αθλητές. Θα παίξουν τον ρόλο τους οι αθλητές, χωρίς αναξιοπρεπείς καταστάσεις και μικροκομματικές εκμεταλλεύσεις. Είναι η ώρα των αθλητών και των Ομοσπονδιών. Σε αυτό το εγχείρημα δεν περισσεύει κανείς. Θα ήθελα επίσης να συμμετέχει στην υπόθεση αυτή όλο το πολιτικό φάσμα». Για τον ρόλο των αθλητών, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιάνης: «Είναι η ώρα τους. Το Υφυπουργείο θα είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειές τους, όπως και στις ομοσπονδίες, ο ρόλος των οποίων επίσης είχε υποβαθμιστεί».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού σχολίασε και τα επεισόδια που στιγμάτισαν την έναρξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος: «Δεν θέλω να υπάρξει ατιμωρησία σε καμία ομάδα. Είναι λυπηρά τα όσα έγιναν στις δύο πρώτες αγωνιστικές». Ωστόσο, όταν του ζητήθηκε απ’ την «K» να γνωστοποιήσει τις σκέψεις του αναφορικά με τη στάση που θα πρέπει να κρατάει η Πολιτεία απέναντι στις ομάδες οι οποίες έχουν οφειλές προς τρίτους, με το σκεπτικό πως ο πολιτικός του προϊστάμενος, Ευάγγελος Βενιζέλος είχε δηλώσει προσφάτως ότι επιθυμεί την αθλητική τους συνέχεια, ο κ. Λιάνης απέφυγε ν’ απαντήσει, καθώς θέλει να αναφέρει τις θέσεις του επί του θέματος στον υπουργό Πολιτισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή