Θέλουν περισσότερα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εποχή των «ισχνών αγελάδων» που διανύει το επαγγελματικό μπάσκετ, η πλειοψηφία των εκπροσώπων του, στην προσπάθεια αναζήτησης μεγαλύτερων εσόδων, ξεκινούν νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την Πολιτεία, την κρατική τηλεόραση και το συνδρομητικό κανάλι της Netmed, απορρίπτοντας, παράλληλα, την πρόταση του υπουργού Πολιτισμού, Ευάγγελου Βενιζέλου για την παροχή των 5 εκατομμυρίων ευρώ (1,7 δισ. δρχ).

Οι δέκα ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτική στέγη, υποστηρίζουν ότι η πρόταση του κ. Βενιζέλου δεν είναι ικανοποιητική, καθώς σε κάθε KAE αντιστοιχούν, περίπου, 380.000 ευρώ, ενώ παραβλέπουν το γεγονός ότι ο υπουργός Πολιτισμού, με την επίσημη δικαιολογία της προώθησης των Ολυμπιακών Αγώνων, κάνει χρηματοδότηση 700 χιλιάδων ευρώ στις καλαθοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες, εξασφαλίζει από το ταμείο της κρατικής τηλεόρασης το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ και μεγιστοποιεί τα οικονομικά οφέλη των συγκεκριμένων ομάδων (2 εκ. ευρώ) από τα κέρδη των προγνωστικών στους αγώνες μπάσκετ (ΠΡΟ-ΜΠΑ).

Είτε επειδή οι εκπρόσωποι των δέκα KAE κρίνουν ότι το τηλεοπτικό προϊόν τους πρέπει να πουληθεί ακριβότερα, είτε γιατί θεωρούν δεδομένη την κρατική βοήθεια, επέλεξαν να ακροβατήσουν σε τεντωμένο σχοινί, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν, έστω και ελάχιστα, το ποσό του 1,7 δισ. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους κύκλους του «ακέφαλου» ΕΣΑΚΕ, αναμένεται να γίνει μεγάλη μάχη για τη μοιρασιά της οικονομικής «πίτας». Με την κοινή λογική, οι 10 ομάδες θα έπρεπε να νιώθουν ευεργετημένες από τη θέση του κ. Βενιζέλου, αλλά στην πραγματικότητα στρέφουν την πλάτη τους και διακινδυνεύουν να βρεθούν, προ νέου, τηλεοπτικού και οικονομικού αδιεξόδου…

Ο νυν αντιπρόεδρος, Βασίλης Οικονομίδης που θα εκτελεί χρέη προέδρου μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών στις 19 Σεπτεμβρίου και ο εκπρόσωπος του Περιστερίου, Φίλιππος Κότσης, φέρονται ως επικρατέστεροι διάδοχοι του απερχόμενου προέδρου του ΕΣΑΚΕ, M. Παπακαλιάτη. Πάντως, ο τρίτος πρόεδρος της «λίγκας» θα έχει έναν λιγότερο «πονοκέφαλο», αφού το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων θα έχει επιλυθεί, έως τις 15 του μηνός. Γ. Βαλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή