Θολή εικόνα η… ψηφιακή

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ αντικρουόμενες πληροφορίες φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, γύρω από τη συγχώνευση της NetMed N.V. και του Alpha Digital σε μία ψηφιακή πλατφόρμα, ακόμη και στους γνωρίζοντες γεννώνται ερωτηματικά για το πώς θα λήξει αυτό το σίριαλ και για τις οικονομικές συνέπειές του για τους συνδρομητές, και τις ομάδες.

Ενα χρόνο μετά την εν χορδαίς και οργάνοις σύσταση του Alpha Digital Synthesis, ο Στ. Τσοτσορός, συζητά τη συγχώνευση, προβάλλοντας υψηλές απαιτήσεις, κάτι που όπως φαίνεται, ενοχλεί ορισμένους μετόχους του Mega, το οποίο κατέχει σεβαστό ποσοστό της Multichoice. O Alpha Digital διεκδικεί ποσοστό 22,5% στη μητρική Netmed N.V. (στην οποία μετέχουν ο όμιλος Λάτση μέσω της Global Finance, ο ANT1, ενώ υπάρχει συμφωνία για ανταλλαγή των μετοχών του Mega), με ταυτόχρονη παραχώρηση του μάνατζμεντ. Επιπλέον, ζητά να προσδιοριστεί από ανεξάρτητο σύμβουλο η αξία των συνδρομητών του και να «συμπληρώσει», αν χρειαστεί, το απαιτούμενο ποσό ώστε να πάρει το επιθυμητό ποσοστό, συμπεριλαμβανομένης και της αξίας των συνδρομών. Δεν έχει λόγο να κάνει τέτοια συμφωνία η Nova αντικρούουν οι μέτοχοι του Mega. Μελέτες για τη βιωσιμότητα της εταιρείας δείχνουν ότι δεν υπάρχει λόγος να συγχωνευτούν, αφού κρίνεται ότι εάν κηρύξει πτώχευση ο Alpha Digital οι συνδρομητές του θα επιστρέψουν στη Nova. O κ. Στάθης Τσοτσορός επιχειρεί να ικανοποιήσει τους υπόλοιπους μετόχους (Κοντομηνά, Παπαδημητρίου) αλλά το ποσοστό που ζητά είναι πολύ μεγάλο για το τίμημα που καλείται να πληρώσει η Nova, καθώς είναι μεγάλες οι οφειλές του ADS από τα δικαιώματα ποδοσφαίρου αλλά και για ταινίες τρίτης προβολής. Χθες κυκλοφόρησε φήμη που ήθελε τη διοίκηση του ADS να ανακοινώνει την πτώχευση της επιχείρησης, κάτι που διαψεύστηκε κατηγορηματικά. Εκπρόσωποι δήλωναν επίσημα ότι «δουλεύουμε κανονικά» και ανεπίσημα ότι συνεχίζονται οι επαφές. Από την πλευρά της Nova ετηρείτο σιγή ιχθύος. Είναι η τέταρτη φορά που οι συζητήσεις είναι σ’ αυτό το στάδιο? μάλιστα είχαν ξεκινήσει πριν ακόμη η ADS εκπέμψει.

Αλλα σενάρια λένε ότι δεν θα γίνει συγχώνευση, αν και ο Alpha Digital μπορεί να προχωρήσει σε αναστολή εργασιών και να μεταδίδει τους αγώνες από τον «κανονικό» Alpha, ή ότι ορισμένοι σημαντικοί μέτοχοι του θα τον ενισχύσουν γενναία οικονομικά.

Σε συνομιλία μας, ο κ. Χάρης Αλευρόπουλος, διευθυντής των Alpha Sports I και II, δήλωνε: «O χρόνος θα δείξει τι θα γίνει. Κανείς δεν πρέπει να είναι σίγουρος για τίποτε», διευκρινίζοντας πως «οι μόνοι που δεν θα είναι χαμένοι είναι οι συνδρομητές, γιατί (με τις προσφορές) έχουν κερδίσει εξοπλισμό και συνδρομή. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα δουν τα παιχνίδια των ευρωπαϊκών ομάδων».

ΝΑ ΔΕΙΤΕ σε λίγες μέρες θα φωνάζουν και άλλες ομάδες ότι θέλουν γήπεδο. Και δεν θα έχουν άδικο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή