Πρεμιέρα για 40 ομάδες

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν στεγνώσει το μελάνι από τη γιορτή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι εθνικές ομάδες της «Γηραιάς Ηπείρου» μπαίνουν στην αφετηρία της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Σαράντα εθνικά συγκροτήματα, ανάμεσά τους και η εθνική Ελλάδος, θα επιδιώξουν να κάνουν την ιδανική πρεμιέρα. H εθνική Γαλλίας θα προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά το «στραπάτσο» της Απω Ανατολής. O νέος τεχνικός, Ζακ Σαντινί επιχειρεί να επαναφέρει στην ομάδα το ομαδικό πνεύμα και δηλώνει πως η Γαλλία είναι υποχρεωμένη να πρωταγωνιστεί. O Γάλλος τεχνικός αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Δεν θα έχει στη διάθεσή του, για τον αγώνα με την Κύπρο, τους Ανρί, Καντελά, Μπαρτέζ, Λιζαραζού και Τρεζεγκέ.

Η εθνική Γερμανίας θα προσπαθήσει να δικαιώσει τον τίτλο της δευτεραθλήτριας κόσμου με αντίπαλο τη Λιθουανία. Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί στα «πάντσερ» είναι οι δηλώσεις του αρχηγού Ολιβερ Καν. «Δεν έχουν πάρει τα μυαλά μας αέρα. Οι στόχοι υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα ντέρμπι του βορρά (Νορβηγία – Δανία) και των Βαλκανίων (Βοσνία – Ρουμανία), ενώ η προσοχή των Ελλήνων φιλάθλων θα είναι στραμμένη και στο άλλο παιχνίδι του ομίλου μας (6ος), όπου η Αρμενία υποδέχεται την Ουκρανία.

Το πρόγραμμα: Σλοβενία – Μάλτα, Κύπρος – Γαλλία (1ος όμιλος), Νορβηγία – Δανία, Βοσνία – Ρουμανία (2ος), Αυστρία – Μολδαβία, Ολλανδία – Λευκορωσία (3ος), Σαν Μαρίνο – Πολωνία, Λετονία – Σουηδία (4ος), Φερόε – Σκωτία, Λιθουανία – Γερμανία (5ος), Ελλάδα -Ισπανία, Αρμενία – Ουκρανία (6ος), Τουρκία – Σλοβακία (7ος), Βέλγιο – Βουλγαρία, Κροατία – Εσθονία (8ος), Αζερμπαϊτζάν – Ιταλία, Φινλανδία – Ουαλλία (9ος), Ρωσία – Ιρλανδία (10ος). Αύριο: Λιχτενστάιν – Σκόπια (7ος), Ελβετία – Γεωργία (10ος).

Σήμερα θα διεξαχθούν και δύο φιλικές συναντήσεις. H Αγγλία υποδέχεται στο Βίλα Παρκ την διοργανώτρια Πορτογαλία και η Ισλανδία την Ουγγαρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή