Δικαιώθηκε η AEK, απειλεί ο Ολυμπιακός

Δικαιώθηκε η AEK, απειλεί ο Ολυμπιακός

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Ολυμπιακός αποδείχθηκε… «ημιμαθής» για το «γράμμα του κανονισμού» που έπρεπε να εφαρμοστεί στην περίπτωση της ένστασης που κατέθεσε, ύστερα από τη λήξη του πρώτου ημιτελικού αγώνα με την AEK, με αποτέλεσμα να μη δικαιωθεί από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ, όχι για το περιεχόμενο της ένστασής του, αλλά για την εκπρόθεσμη εκδήλωση της πρόθεσής του να την καταθέσει στο φύλλο αγώνος.

Ο αθλητικός δικαστής Ηλίας Γιαρένης δικαίωσε το αίτημα της AEK, η οποία υποστήριξε ότι εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να καταθέσουν ένσταση, έπρεπε να ειδοποιήσουν τον κομισάριο κ. Νιγιάννη, ακριβώς τη στιγμή που είχε διακοπεί ο αγώνας και οι διαιτητές έδωσαν κατοχή της μπάλας στον Ολυμπιακό, μόνο για ένα δευτερόλεπτο. O Ολυμπιακός, όμως, εκδήλωσε πρόθεση κατάθεσης της ένστασής του μετά το τέλος του αγώνα και ουσιαστικά ο δικαστής δεν επισήλθε στην ουσία της ένστασης, αλλά αποφάσισε σύμφωνα με την τυπικότητα του κανονισμού.

Ετσι, η πρώτη νίκη της AEK κατοχυρώθηκε και σήμερα στις 18.00, θα γίνει ο δεύτερος ημιτελικός στο κλειστό του Κορυδαλλού, αν και στον Ολυμπιακό, υπάρχουν πολλές σκέψεις για αποχώρηση της ομάδας από τα πλέι οφ. Ταυτόχρονα, ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 4.000 ευρώ, ενώ στον μάνατζέρ του Σταύρο Ελληνιάδη επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού δύο μηνών από τους αγωνιστικούς χώρους και δεν θα κάθεται στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Παράλληλα, η τριμελής επιτροπή της ΚΕΔ απόρησε με την απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ να εκδικάσει την ένσταση του Ολυμπιακού επί τεχνικών θεμάτων, ενώ αποφάσισε να τιμωρήσει με αποκλεισμό 5 αγωνιστικών τους δύο διαιτητές για το παράπτωμά τους να μη δώσουν κατοχή της μπάλας στους «ερυθρόλευκους» για τον υπολειπόμενο χρόνο μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιτελικού με την AEK, αλλά μόνο για ένα δευτερόλεπτο. H ΚΕΔ, λόγω της τιμωρίας των δύο διαιτητών, αντικατέστησε τον Σπυρίδωνος με τον Μαστραφτσή για τον σημερινό, δεύτερο ημιτελικό Περιστερίου – Παναθηναϊκού (18.00), ενώ αν χρειαστεί να γίνει και τρίτη αναμέτρηση, το ερχόμενο Σάββατο, ο Παπαδημητρίου θα αντικατασταθεί από τον Σχοινά. O Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με αποκλεισμό της έδρας του για 2 αγωνιστικές και πρόστιμο 8.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή